Ziua Barbie

CoolNews, Viral
share

Cu părul său blond platinat, picioarele interminabile şi pieptul generos, Barbie s-a remarcat de la prima apariţie prin asemănarea cu o femeie tânără. Acest lucru a fost o revoluție în lumea păpușilor. Până atunci, păpușile cu chip de copii dominau piața. Păpușa Barbie „s-a născut” pe data de 9 martie 1959. Barbie este o marcă a companiei americane de jucării Mattel, lansată de către americanca Ruth Handler. Ea a produs vâlvă în lumea jucăriilor. Barbie avea o garderobă și un stil propriu de viață. Au fost vândute peste un miliard de păpuși Barbie în 140 de țări.

Ruth Handler a observant că fiica sa, care se juca cu păpușile de hârtie, populare la acea vreme, le oferea roluri de adulți. Astfel i-a venit ideea unei păpuși cu corp de adult, pe care i-a transmis-o și soțului ei Elliot, co-fondator al companiei de jucării Mattel.

Numele complet al lui Barbie este Barbara Millicent Roberts. Mattel a creat o gamă de prieteni pentru Barbie printre care: Teresa Hispanica, Midge, Christie Afro-americana și Steven, iubitul lui Christie. Totodată, au fost creați frații și verii lui Barbie: Skipper, Todd și Stacie (care sunt frați gemeni), Kelly, Krissy, și Francie. Barbie s-a împrietenit și cu Blaine, un surfer australian, cât timp a fost despărțită de Ken în 2004.

De-a lungul anilor, regina păpuşilor şi-a extins la infinit paleta de versiuni, de la infirmieră, manechin, balerină, gimnastă la astronaut sau preşedinte al Statelor Unite.

Barbie a primit foarte multe critici, de-a lungul timpului, deoarece era imaginea unei femei blonde și slabe și, conform părinților, încuraja anorexia. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că, dacă Barbie ar fi o femeie în carne şi oase, ar avea 49 de kilograme şi 175 de centimetri. Circumferinţa taliei ar fi de 45 de centimetri şi talpa ar măsura 21 de centimetri. Ei au tras concluzia că Barbie ar trebui să meargă în patru labe fiindcă picioarele nu ar putea-o susţine.

Din dorința de diversificare, Mattel a lansat, în 2016, alte trei versiuni ale celebrei păpuși: mare, mică și plinuță. Mai mult, noile versiuni au 27 de nuanțe ale pielii, 22 de culori ale ochilor şi 24 de feluri de aranjare a părului.

Pe 26 Septembrie 2006, o păpușă Barbie a stabilit recordul mondial la o licitație de 9,000 lire sterline ($17,000) în Londra. Păpușa licitată a fost Barbie Midnight Red din 1965 și făcea parte dintr-o colecție privată de 4000 de păpuși, vândute de 2 femei din Olanda, Ietje Raebel și fiica sa Marina.

În ultimii anii, Mattel a vândut o gama extinsă de păpuși Barbie cu țintă specială către colecționari, incluzând versiunile de porțelan, reproduceri vintage și reproduceri Barbie ale personajelor din filme și seriale cum ar fi The Munsters și Star Trek. Sunt disponibile de asemenea ediții de colecție care o înfățișează pe Barbie cu diferite identități etnice. În 2004, Mattel a introdus Sistemul de Culori pentru edițiile de colecție: roz, argint, aur și platină, în funcție de numărul de păpuși produse.

Articole similare

Ryan Gosling va interpreta melodia „I’m Just Ken” la cea de-a 96-a ediție a galei Oscar

Ryan Gosling, celebrul actor care a captat atenția internetului cu meme-urile virale de la Oscar, va...

Premiile Grammy 2024: Record istoric pentru Taylor Swift, după ce artista a primit a patra oară trof...

S-au decernat premiile Grammy care recompensează performanțele din industria muzicală. Cântăreața am...

[BREAKFAST] Filmul „Barbie“, interzis în Vietnam din cauza unei scene în care apare o hartă

Îndelung aşteptatul film „Barbie", produs de Warner Bros, nu va rula în cinematografele din Vietnam ...