Confidenţialitate

Zelenski, discurs în Parlamentul României: „Stimați români, împreună trebuie să oprim acești oameni inadecvați, care doresc genocid în Europa”

CoolNews, NEWS
share

În deschiderea mesajului său, Volodimir Zelenski a prezentat un material video cu civilii uciși de forțele rusești în orașul Bucea, scrie Biziday.ro

Principalele declarații ale președintelui Ucrainei: 

  • Denumirea Bucea va rămâne în istorie. Vedem oameni torturați, locuitorii din Bucea, oameni simpli, uciși, împușcați în spate, cu mâinile legate.
  • Militarii ruși au torturat oameni. Credem că oamenii uciși sunt mult mai mulți decât ce am descoperit până acum. RIA Novosti, agenția de presă a Rusiei, a publicat un articol numit “Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”. Rusia  dorește “de-ucrainizarea și dez-europenizareaUcrainei”, afirmă că statul nostru trebuie șters.
  • Vreau să mă înțelegeți corect. Ei nici măcar nu se ascund. Dacă noi nu apăram, ceea ce au făcut la Bucea făceau pe tot teritoriul Ucrainei. Avem informații că urmăreau studenți și profesori, activiști, oameni care aveau în case stema Ucrainei, și îi amenințau cu moartea.
  • Nici acum, când lumea a văzut tot ce se întâmplă, nu se mai ascund.
  • În 1989 și-a încheiat viața Nicolae Ceaușescu. Nu era o persoană adecvată să conducă, regimul nu era ceea ce trebuie, regimul era inadecvat. El, soția și anturajul său nu puteau fi convinși de nimic. La fel e acum în Rusia. Sacrifică milioane de vieți pentru a implementa idei nebunești.
  • Rusia nu ascunde genocidul, comite orori precum cel de la Bucea.
  • Stimați români, împreună trebuie să oprim acești oameni inadecvați, care doresc genocid în Europa. Ucraina nu este ultima țintă a rușilor. Vor să ocupe Nikolaev, Odesa – care este la un pas de Republica Moldova. Trebuie să apărăm securitatea în întreaga regiune a Dunării. Apărând libertatea Ucrainei, apărăm întreaga Europei.
  • Au fost impuse sancțiuni, dar războiul durează deja de 40 de zile. Rusia trebuie privată de toate resursele, opriți tranzitul mărfurilor din și înspre Rusia, nu există alternative. E nevoie de și mai multe sancțiuni.
  • Trebuie să ne gândim cine va câștiga în acest război, libertatea sau tiranie? Azi am vorbit cu reprezentanții UE despre crimele comise în Ucraina. Sunt convins că România ne va susține, că va participa la refacerea Ucrainei după război. Puterea noastră internă e mare, dar avem nevoie de susținere pentru a ne reface țara.
  • Mulțumesc tuturor românilor, mulțumesc pentru că ați primit refugiați. Sper ca Rusia să renunțe la Război și oamenii să se poată întoarce acasă.

Înaintea lui Volodimir Zelenski, au vorbit Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, președinții celor două camere ale Parlamentului.

 

FOTO: Profimedia / Agentie

Articole similare

Elon Musk taie internetul gratis oferit Ucrainei și obligă Pentagonul să achite nota de plată

Elon Musk, fondatorul SpaceX, a solicitat Departamentului Apărării al SUA să plătească pentru utiliz...

Oana Tache, invitată la Bruxelles pentru expoziția “Europe = Solidarity”

Săptămâna asta, DJ-ița Oana Tache pe care o asculți în fiecare weekend, de la 8 la 12, la TicTalk la...

OFICIAL: Marea Britanie va găzdui Eurovision Song Contest 2023

Este oficial: Eurovision Song Contest va avea loc anul viitor în Marea Britanie! Organizatorii sp...