Top 5 cele mai frumoase plaje din lume

CoolNews, NEWS
share

Căutarea perfecțiunii în vacanțele de vară ne poartă adesea către cele mai spectaculoase plaje din lume, unde peisajele de vis și apele cristaline se îmbină pentru a crea destinații de neuitat. Iată câteva dintre cele mai frumoase plaje care merită vizitate cel puțin o dată în viață.

Whitehaven Beach, Australia
Situată pe insula Whitsunday, Whitehaven Beach este renumită pentru nisipul său incredibil de alb și fin, format în mare parte din dioxid de siliciu pur. Apa de un turcoaz strălucitor și peisajele sălbatice fac din această plajă un loc idilic pentru relaxare și explorare. Este accesibilă doar cu barca, ceea ce adaugă un plus de exclusivitate și intimitate.

Anse Source d’Argent, Seychelles
Anse Source d’Argent, situată pe insula La Digue, este una dintre cele mai fotografiate plaje din lume. Nisipul roz și apele cristaline sunt împrejmuite de formațiuni impresionante de granit și vegetație luxuriantă. Plaja este ideală pentru snorkeling și înot, oferind peisaje subacvatice deosebite.

Grace Bay, Insulele Turks și Caicos
Grace Bay este faimoasă pentru apele sale calme, de un albastru vibrant, și nisipul alb, fin. Situată pe insula Providenciales, această plajă oferă o gamă variată de activități acvatice, de la snorkeling la scufundări și plimbări cu barca. Hotelurile de lux și restaurantele elegante completează atmosfera paradisiacă.

Navagio Beach, Grecia
Cunoscută și sub numele de Shipwreck Beach, Navagio Beach de pe insula Zakynthos este accesibilă doar cu barca. Plaja este înconjurată de stânci impresionante și adăpostește epava unei nave naufragiate, care adaugă un aer misterios și spectaculos peisajului. Apa de un albastru intens atrage turiști din întreaga lume.

Baia do Sancho, Brazilia
Situată pe insula Fernando de Noronha, Baia do Sancho a fost deseori votată drept cea mai frumoasă plajă din lume. Accesul la plajă se face printr-o potecă abruptă, dar efortul este răsplătit cu peisaje uimitoare și ape limpezi, ideale pentru snorkeling și scufundări. Biodiversitatea marină din această zonă este remarcabilă.

BONUS: Playa Paraiso, Mexic
Playa Paraiso, situată în Tulum, oferă nisip alb și ape turcoaz, toate înconjurate de ruinele mayașe, creând o atmosferă unică. Plaja este ideală pentru relaxare, dar și pentru explorarea culturii și istoriei locale.

Aceste plaje de vis nu sunt doar destinații de vacanță, ci adevărate minuni naturale, fiecare oferind experiențe unice și memorabile. De la apele cristaline ale Caraibelor la peisajele dramatice din Grecia, frumusețea acestor plaje ne amintește de diversitatea și splendoarea naturii.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Orașe din lume pe care să le ocolești pe timp de vară

Călătoriile de vară sunt de multe ori sinonime cu aventură și descoperire, dar există anumite destin...

Cele mai comode haine pentru vară. Combină utilul cu plăcutul

Vara aduce cu sine temperaturi ridicate și zile însorite, ceea ce impune alegerea unor haine comode ...

Plănuiești o escapadă în Grecia? Vezi aici cele mai tari locuri de vizitat

Grecia, cu peisajele sale pitorești, istoria sa bogată și cultura vibrantă, este o destinație de vis...