Suceava: Noul șef de la Permise Auto, ridicat și el de DNA. Fostul șef a fost arestat pentru ”fabrica de permise” (AUDIO)

Energia aia bună
share

Inspectorul principal Andrei Viorel Donciu, fost șef la Serviciul Permise și Înmatriculări Maramureș, a fost împuternicit temporar, prin detașare, pe 24 martie la conducerea serviciului din Suceava, după ce șeful acestei structuri și-a dat demisia, scrie Monitorul de Suceava.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Schimbarile au venit dupa arestarea comisaruluiui șef Radu Obreja, fostul șef al Serviciului, acuzat de coordonarea ”fabricii de permise”, o grupare infracțională care elibera ilegal premise auto.
Noul șef, detașat de la Maramureș, a fost ridicat miercuri dimineața de procurori și dus la sediul DNA din Cluj-Napoca, ce are în subordine și biroul anticorupție din Maramureș.

Nouă polițiști și cinci complici au fost arestați în urma descinderilor din noiembrie 2020 în dosarul ”fabricii de permise” de la Suceava.
La percheziții au fost descoperite peste 1,2 milioane de euro și 800.000 de lei, care erau ținuți în geamantane și ligheane, ceasuri de lux și bijuterii, opt mașini de lux și alte bunuri.
Polițiștii cereau, potrivit procurorilor DNA, și 6.000 de euro pentru trecerea probei teoretice. Cea mai mare parte a mitei se ducea la șeful Serviciului Permise Auto, comisarul șef Radu Obreja încasând și câte 20.000 de euro pe zi.

Articole similare

Victor Pițurcă este cercetat de procurorii DNA. Fostul fotbalist a fost reținut

Victor Pițurcă este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care es...

Ministrul Transporturilor a depus plângere la DNA pentru cei care au blocat metroul. Care ar fi infr...

Ministrul Transporturilor a depus plângere la DNA pentru că cei care au blocat metroul ar fi comis m...

Mesaje audio automate pentru șeful tău, când te sună în afara programului (AUDIO)

După ce au aflat că angajaţii din România ar putea primi dreptul de a nu fi deranjaţi de telefoane s...