Decalogul imunității pisicii (P)

Energia aia bună
share

Sunt atâtea lucruri la îndemână pe care noi le putem face pentru imunitatea noastră și pentru starea noastră de bine. Însă la fel de mult trebuie să ne preocupe și întărirea sistemului imunitar al animalului nostru de companie, iar pentru asta, acum avem PURINA ONE® DualNature.

La Virgin Radio Romania, Ionuț și Bogdan, care-ți aduc Energia Aia Bună în fiecare dimineață, au consultat medici, experți în nutriție și cercetători preocupați de viața pisicilor pentru a-ți oferi Decalogul imunității pisicii.

La radio îți aducem un sfat pentru sănătatea pisicii tale. Apoi, îl completăm online cu mai multe informații, care să te ajute să fii bine alături de super pisica ta. Astfel ai la dispoziție Decalogul imunității pisicii, să îl consulți ori de câte ori ai nevoie și să-i dai share către toți prietenii pisicilor!

În caz că încă nu ai aflat, acum, nu numai tu, ci și pisica ta poate să se bucure de beneficiile spirulinei în hrană. Spirulina este o algă verde-albăstruie care crește în apele calde din zonele tropicale și subtropicale ale lumii.

Are un profil nutrițional robust care oferă numeroase beneficii pentru sănătate și e un bun antioxidant. Printre numeroasele ei beneficii, Spirulina din hrana Purina ONE® DualNature are capacitatea de a susține funcția imunitară a pisicii tale.

Dezvoltată de veterinarii și nutriționiștii Purina, hrana uscată PURINA ONE® DualNature vine într-o combinație apetisantă de bulete cu textură crocantă și bulete cu textură moale, conținând proteine de înaltă calitate ca sursă consistentă de aminoacizi pentru susținerea sănătății tractului digestiv. Astfel, pisica ta are parte și de sănătate, și de savoare, în același timp.

 Decalogul imunității pisicii  #1 – Mișcare, mișcare, mișcare

 Un studiu din 2007 a descoperit că oamenii și pisicile au 90% același ADN. Asta înseamnă că – principial – ce e bine pentru noi, e bine și pentru ele. Și mișcarea e super importantă pentru pisici, dacă vreți să vă bucurați de ele cât mai mult timp.

Așa că dacă v-ați luat responsabilitatea unei pisici, rupeți-vă 15 minute din zi să vă jucați cu ele. Nu e nevoie de jucării fandosite. V-am zis, Zizou al meu are zeci de jucării, dar preferă să se joace cu o sfoară. Mișcarea face minuni pentru oameni și pentru pisici. Ea contribuie la o viață sănătoasă. Daaar fară laser, da? Știți, că v-am mai zis de multe ori. Laserul stresează pisicile teribil pentru că nu reușesc niciodată să îl prindă. Și asta le înnebunește.

Desigur, puteți să aveți pisici care se joacă singure. Există jucării speciale pentru asta, chiar am văzut recent pe tiktok o chestie care le înnebunește efectiv. O muscă legată de un fir metalic  care se învârte în jurul unei baze. Sunt înnebunite pisicile după jucărioară asta. Și uite așa, fără să depui mare efort contribui la întărirea sistemului imunitar al pisicii tale.

Iar dacă îi dai și Purina ONE® DualNature™ cu Spirulina, pisica ta o să zică miaaaaau mulți ani de zile. Spirulina este o algă  verde-albăstruie care crește în apele calde din zonele tropicale și subtropicale ale lumii. E un bun antioxidant și oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Decalogul imunității pisicii  #2 –Masajul felinar

Știm cu toții cât de bun și relaxant poate fi un masaj după o zi lungă și stresantă. Ei bine, și pisicile apreciază masajul, chiar dacă la ele e după o zi lungă de stat și nefăcut nimic.

De ce să nu se bucure și pisicile de răsfățul unui masaj?!

Atenție, trebuie să vedeți ce zone vă permite pisica să atingeți. Că un masaj se poate transforma într-o ceartă domestică. Și tot voi ieșiți zgâriați și șifonați. Ca să mergeți la sigur, Ionuț recomandă zona capului și zona gâtului, maaaxim un pic pe spate.

”Pentru motanul meu cam astea sunt zonele bune. În rest nu am voie. Trebuie să fie foaarte relaxat ca să mă lase să îl ating 3 secunde pe burtică. Eh, aia e, nu poți să le ai pe toate”, a mărturisit Ionuț Bodonea, dimineața, la Virgin Radio Romania.

Dar poți să le întărești pisicilor sistemul imunitar cu Purina ONE® DualNature™ cu Spirulină.

Spirulina conține proteine, vitamine, minerale, acizi grași esențiali  și chiar mai mult de-atât.  E benefică pentru sănătatea oamenilor, dar și pentru sănătatea câinilor  și a pisicilor, în special pentru susținerea funcției imunitare.

Decalogul imunității pisicii  #3 – Oh, blană frumoasă!  (pisica mea e … blană😊)

”Știți ce am eu în comun cu motanul meu?”, se întreabă Ionuț Bodonea, care dă și răspunsul: ”Amândoi lăsăm păr. Dacă la mine e vorba de calviția inevitabilă care mă paște, pentru pisici este perfect normal. În special în anumite perioade ale anului, iar pentru anumite rase de pisici, această perioadă a anului e… tot anul!”

Ca să aveți grijă de blana pisicii voastre, ca să fie frumoasă și lucioasă și să fie invidiată de toate pisicile din cartier, ar cam trebui să o periați zilnic. În plus, dacă tot suntem la capitolul “igienă”, ar trebui să aveți grijă să aibă și urechile curate.

Cu un șervețel un pic umed, când pisica e relaxată, puteți să o curățați în urechi. Din când în când e recomandată și o baie, dar doar dacă ați învățat pisica de mică. Motanul meu Zizou nu e învățat cu apa și ar fi un stres prea mare pentru el.

E important să avem grijă de blana pisicilor și prin dietă, oferindu-le hrană specială pentru  menținerea sănătății și frumuseții pielii și blănii.

Dacă e să intrăm în detalii tehnice: proteinele de înaltă calitate, vitaminele și acizii grași esențiali pot fi ajutoarele tale pentru a menține pielea pisicii sănătoasă și blănița lucioasă. Iar când vine vorba despre susținerea imunității, nu uita că poți alege oricând Purina ONE® DualNature™ cu Spirulină.

Decalogul imunității pisicii  #4 – Grijă la greutate

Chonky boys  se numesc pisicile grase. Deși sunt adorabile când sunt plinuțe, nu e bine deloc. Trebuie să ai mare grijă de greutatea pisicii tale. Dacă vrei să te bucuri de ea cât mai mult timp, trebuie să te asiguri că face mișcare și că nu exagerează cu mâncarea. Deși nu sunt chiar nehalite precum câinii,  pisicile sunt pofticioase, precum Bogdan. Așa că nu le lăsați un munte de bobițe în bol și neapărat să aveți un bol separat pentru apă. Să nu folosiți boluri duble pentru că intră bobițele în apă și pisica nu mai bea apă după aceea. O pisică fit e o pisică longevivă. Tatăl lui Zizou, Rock pe numele său, a trăit 18 ani și avea o siluetă de invidiat.

Nu uitați că nutriția sănătoasă e cea care îți poate ajuta pisica să se mențină în greutate, și tot nutriția potrivită îi asigură o imunitate ridicată. Nu uita că pentru această parte, poți alege oricând Purina ONE® DualNature™ cu Spirulină, un produs premium care le oferă pisicilor o nutriție avansată și optimă.

Decalogul imunității pisicii  #5 – Vizita la veterinar

Așa cum noi, oamenii, ne facem analizele de sânge în fiecare an, la fel și pisicile trebuie să fie la zi cu analizele. De aceea este bine să mergeți periodic la veterinar, să le faceți pisicilor vaccinurile când trebuie. Din fericire, pisicile nu sunt conspiraționiste și uite ce bine o duc.

În plus, veterinarul este cel mai în măsură să vă dea sfaturi bune pentru sănătatea pisicii voastre, de la alimentație până la accesorii și jucării.

Știu că poate fi un stres pentru pisică, dar e un stres necesar. Oricât ați căuta voi pe net, după cum am văzut anul acesta, tot medicii sunt cei care știu cel mai bine.

Iar dacă vreți ca pisica să aibă un sistem imunitar puternic, puteți să alegeți  Purina ONE® DualNature™ cu Spirulină. Îți dă încredere că faci zilnic tot ceea ce se poate mai bine pentru pisica ta.

Decalogul imunității pisicii  #6 – Ai grijă dacă vrei să fii bucătar pentru pisica ta

V-ați gândit vreodată de ce le dăm pisicilor pliculețe și bobițe în loc să le pregătim noi mâncarea? Păi în cazul meu pentru că nu știu să gătesc, dar și pentru că hrana pentru pisici este făcută în așa fel încât să le ofere toți nutrienții de care au nevoie.

Dacă totuși mai variezi hrana specială de pisici cu mâncarea gătită de tine, să ai mare grijă la următoarele alimente care sunt toxice pentru pisici: ciocolată, cafeină, lactatele, strugurii, ceapa, usturoiul și stafidele. Ei, uite, aici mă asemăn cu pisicile pentru că nici eu nu suport stafidele. Nu înțeleg de ce au fost inventate. Cine s-a gândit să ofere o a doua viață strugurilor și să îi usuce? DE CE?

Ah, stai…. sfaturi pentru sănătatea pisicii tale. Despre asta vorbeam. Scuze, o iau razna când aud de stafide…

Dacă vrei să ai o pisică sănătoasă ( cine ar vrea să aibă o pisică bolnavă???) poți  să-i oferi Purina ONE® DualNature™ cu  Spirulină.  Este un produs premium, care susține întărirea sistemului imunitar al animalului, cu rezultate vizibile.

Decalogul imunității pisicii  #7 – O pisica hidratată este o pisica fericita

Hidratarea este esențială pentru organism. Atât pentru oameni, cât și pentru animale, este important să consume suficiente lichide pentru a menține acest echilibru.

Cele mai cunoscute semne ale dezhidratării la pisici: Gură uscată, Letargie, Gâfâit, Pierderea apetitului, Elesticitate scăzută a pielii.

Dacă recunoașteți unul sau mai multe dintre aceste semne la pisica voastră, vă recomandăm să vă adresați în cel mai scurt timp unui medic veterinar.

De preferat sa îi schimbi apa zilnic și sa nu folosești apa de la robinet. Vă zic din experiența proprie că are multe chimicale în ea și poate duce la probleme renale.

Decalogul imunității pisicii  #8 – Gheruțele pisicii

O lecție importantă pe care Ionuț mărturisește că a învățat-o pe propia piele: învățați pisica de mică sa folosească un panou de pluta sau din sfoara împletită pentru ascuțitul unghiilor. Și acest sfat nu este doar pentru sănătatea canapelelor, este și pentru sănătatea lăbuțelor pisici.

”Am pățit eu cu Zizou, cam la vreo 3 luni după ce am luat o canapea noua și am acoperit-o cu niște paturi ca sa nu o distrugă. Neavând unde sa își ascută unghiile, acestea au crescut mult de tot în carne și a fost nevoie sa mergem la veterinar să i le taie”, a povestit Ionuț.

Nu te grăbi și nu îți pierde răbdarea, pisica e posibil să devină agitată, dar tăierea gheruțelor trebuie dusă la bun sfârșit. În cazul în care ai tăiat prea mult din unghie, sună-ți medicul veterinar și cere-i sfaturi despre posibile medicamente care ar putea stopa sângerarea și ar feri-o de o infecție la lăbuțe.

Decalogul imunității pisicii  #9 – Dințișorii

Asemenea oamenilor, pisicile sunt predispuse la tartru. În consecință, acestea pot dobândi probleme cu gingiile, li se pot deteriora dinții iar toate bacteriile adunate pe dinți se pot duce în sânge și pot aduce complicații de sănătate. Așa că, o dată pe an, la veterinar puteți face o curățare profesională a dinților.

De asemenea și voi trebuie sa verificați constant și periodic sănătatea dințișorilor. Uitați-vă după semnele cele mai uzuale, ca să preveniți problemele, nu să le tratați: respirație urât mirositoare, gingii inflamate, urme de tartru sau sângerări.
În plus, puteți să periați și voi pisica acasă, contribuind la o buna sănătate orală.  Apoi, după ce au dintii curați, le puteți susține imunitatea cu Purina ONE® DualNature™ cu Spirulină.

Decalogul imunității pisicii  #10 – Sterilizarea pisicilor

Este super important sa sterilizăm pisicile. Din mai multe motive!Motivul principal ar fi că tu, ca iubitor de animale, nu îi poți oferi o viață normală ca în sălbăticie, în care îi permiți să se reproducă atunci când intră ea în călduri. Așa ca medicii recomandă sterilizarea. Preveniți o serie de boli nasoale și la pisici și la motani. Motanii nu o sa mai fie așa înclinați să caute parteneri în afara casei, astfel minimizați riscul de a fugi de acasă dar și riscul de a-și marca teritoriul.

Sterilizarea vine cu niște schimbări în metabolismul felinelor în 2 feluri:

1. Se schimbă hormonii sexuali

– Poate scădea nivelul de activitate fizică

– Pisica ta poate consuma mai puțină energie

– Poate influența creșterea în greutate

2. Se schimbă comportamentul

– Scade frecvența urinatului

– Pot apărea calcifieri și pietre

– Tractul urinar poate suferi

De aceea este bine sa le oferiți hrana speciala pentru pisicile sterilizate. Aceasta îi oferă atât formula nutritivă unică de care are nevoie, cât și gustul delicios pe care îl dorește.

Nu uitati sa le susțineți imunitatea, iar pentru asta aveți Purina ONE® DualNature™ cu Spirulină.

Decalogul imunității pisicii 

Prinde  Energia Aia Bună dimineața la Virgin Radio Romania și urmărește virginradio.ro pentru următorul sfat care completează Decalogul imunității pisicii!

Descoperă, pas cu pas, cum poți contribui la întărirea sistemului imunitar al pisicii tale. Cu Purina One DualNature, pisicile primesc ce își doresc, iar proprietarii le oferă nutriția de care au nevoie.  Află mai multe de pe https://www.purina.ro/pisica/purina-one/dual-nature

Articole similare

Purina Friskies, aliatul tău pentru bunăstarea cățelului (P)

Puiul de câine va crește într-o clipită. Acum se împleticește printre picioarele tale, iar în clipa ...