Confidenţialitate

Rusia revendică șampania

CoolNews, Viral
share

În Rusia, doar băuturile spumante produse în această țară se mai pot numi șampanie, iar produsele de import devin ”vin spumant”. Vladimir Putin este cel care a promovat o controversată lege în acest sens, potrivit agențiilor de știri internaționale. Cum a fost de așteptat, locuitorii regiunii franceze Champagne, de unde provine numele băuturii, s-au arătat scandalizați de decizie.

Noua lege rusească îi obligă pe distribuitorii de mărci de şampanie să scrie pe eticheta de pe spatele sticlei ”vin spumant”. Adevărul istoric nu mai contează prea mult.

La 4 august 1693, călugărulPierre Pérignon a inventat şampania. De la Pierre Pérignon (Dom Perignon) se trage și numele original al băuturii, care a fost botezată Champagne tocmai de la regiunea cu acelaşi nume din nordul Franţei, unde a fost creată băutura spumantă cu un gust nou.

Situată în departamentul Marne, regiunea viticolă Champagne ocupă o suprafaţă de aproximativ 25.000 ha plantate cu viţă-de-vie, cantonate, în marea lor majoritate, în bazinul râului Marne.

Denumirea de origine controlată «champagne» prevede că vinul denumit astfel trebuie să provină dintr-un anumit perimetru din regiunea franceză care poartă acest nume. În caz contrar, băuturile similare se pot numi ”vin spumant”, nu ”șampanie”.

Rușii au fixat însă prin lege că numai vinurile efervescente ruseşti vor avea dreptul să folosească termenul de ”Shampanskoye”.

Articole similare

Un bărbat din Rusia a fost amendat după ce l-a visat pe Zelenski

Un rus a fost amendat cu 30.000 de ruble (aproximativ 2.000 de lei) pentru că a postat pe Instagram ...

[BREAKFAST] Un soldat rus a fost spionat în propria casă după ce a montat o cameră de supraveghere f...

O cameră de supraveghere stradala din orașul ucrainean Liman a ajuns în Siberia, într-o localitate d...

Putin are un bodyguard care îi strânge excrementele în deplasări pentru a nu divulga informații

Un nou raport bizar susține că gărzile de corp ale lui Vladimir Putin îi colectează excrementele în ...