Confidenţialitate

O fetiţă de 9 ani a sunat la 112 să anunțe că a găsit un portofel (AUDIO)

Energia aia bună
share

O fetiţă de 9 ani din Bistriţa-Năsăud a sunat la 112 să anunțe că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o staţie de autobuz.
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a făcut publică conversaţia cu copila și i-a mulţumit pentru că a acţionat responsabil, dar şi părinţilor, pentru educaţia oferită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulţii şi dau dovadă de maturitate şi spirit civic. Ne demonstrează acest lucru o fetiţă din Bistriţa-Năsăud care a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o staţie de autobuz. S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel şi că nu poate să îl lase, pur şi simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Micuţa l-a deschis ca să vadă dacă găseşte un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliţia”, precizează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Conversaţia telefonică a copilei cu operatorul serviciului de urgenţă 112:
„- 112, ce urgenţă aveţi?
– Bună ziua. Aş dori să îmi faceţi legătura cu Poliţia deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e şi nu l-aş lăsa aici să îl fure cineva.
– Aşa, foarte bine. Dar unde te afli?
– În staţia de autobuz, vizavi de (…). – Cum te cheamă? – R.C.E. şi am 9 ani.
– Acum ne răspunde Poliţia, te rog să nu închizi. – Bine, mulţumesc mult”, transmite STS.
„Cei şapte ani de acasă şi educaţia civică învăţată la şcoală au determinat-o pe fetiţă să acţioneze exemplar într-o situaţie neobişnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri şi acţionează din instinct, iar dacă sunt pregătiţi şi informaţi, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulţumim micuţei că a acţionat aşa cum ar trebui să procedeze orice cetăţean responsabil, dar şi părinţilor pentru educaţia oferită fetiţei lor”, încheie STS.

Foto – Pixabay

Articole similare

A sunat la 112 ca să anunțe că fiul i-a zis că e vegetarian

Un apel mai puțin obișnuit la 112 a devenit subiect viral. O femeie din Botoșani a sunat la număr...

Halsey a devenit mamă

Halsey a anunțat că a devenit mamă, împărtășind cu fanii săi de pe Instagram o fotografie de la spit...

Obținerea certificatului digital UE privind COVID, în 8 pași

De la 1 iulie vom putea călători în Uniunea Europeană cu certificatul digital UE privind COVID. Guve...