Noul gazon, pentru Euro 2020, a fost montat pe Arena Națională (AUDIO)

Energia aia bună
share

Primăria Capitalei a finalizat lucrările de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională. Aici vor fi găzduite cele patru meciuri din Campionatul Euro 2020 din această vară.
Vechea suprafaţă de joc a Arenei Naționale a fost înlocuită cu un gazon hibrid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Montarea noului gazon a durat aproximativ două săptămâni şi a costat circa 2,2 milioane de lei, fără TVA.
Producția de gazon hibrid a fost realizată la o pepinieră localizată în Cusago – Italia, conform protocoalelor de cultivare recomandate de ghidul USGA şi FIFA pentru cultivarea gazonului destinat terenurilor sportive.
Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice.
Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cât posibil, a condițiilor de stres după recoltare, pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.
Primăria Capitalei mai face o serie de investiţii necesare la Arena Naţională. pentru desfăşurarea în condiţii optime a Euro 2020.
„Până în prezent, au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune, a fost proiectat şi înfiinţat un Centru Media EURO 2020, a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi, s-au modernizat sistemele de supraveghere video şi s-a realizat unui sistem Voce date hardware Arena Euro 2020”, potrivit Primăriei Capitalei.
Urmeaza modernizarea sistemelor de informare spectatori şi lucrările de reparaţii şi renovări, dar si modernizarea nocturnei.

foto/ Pixabay

Articole similare

Finala EURO 2020: Italia - Anglia

UPDATE: Italia este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei cu scorul de 3-2 la lo...

The International 10 - Dota 2 Championships, la București

Bucureștiul va fi gazda The International 10 - Dota 2 Championships. Turneul de la București e dotat...

EURO 2020: Italia, prima finalistă

Italia s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal, marţi seara, după ce a învins selec...