Confidenţialitate

The International 10 – Dota 2 Championships, la București

CoolNews, Tech
share

Bucureștiul va fi gazda The International 10 – Dota 2 Championships. Turneul de la București e dotat cu premii de 40.000.000 de dolari. Inițial, Stockholm ar fi trebuit să găzduiască The International 10 – Dota 2 Championships.

Printre orașele care au mai organizat până acum competiții DOTA 2 de o asemenea amploare se află Seattle, Köln, Vancouver și Shanghai.

După anunțul oficial făcut pe conturile DOTA 2, primarul Nicușor Dan a venit cu mai multe detalii într-un mesaj pe Facebook, dar și în timpul unei conferințe de presă.

„Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12 – 17 octombrie. Este o competiţie care va fi vizionată undeva în jur de 80 de milioane de oameni din întreaga lume.

Este o competiţie cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”, a spus Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă, susţinută joi.

După conferința de presă, Nicușor Dan a completat datele despre The International 10 – Dota 2 Championships, prin intermediul unui mesaj pe Facebook: ”În perioada 12-17 octombrie, pe Arena Națională din Capitală, se va desfășura cel mai mare eveniment mondial de sporturi electronice din acest an – The International 10 (TI10). Evenimentul e la cea de-a zecea ediție, iar Bucureștiul se va alătura altor orașe importante din lume (Seattle, Köln, Vancouver, Shanghai) care au găzduit această competiție în anii precedenți.
Turneul de la București e dotat cu premii de 40 de milioane de dolari, un maxim istoric pentru această competiție, dintre care 16% vor reveni statului român sub formă de impozite. Pentru comparație, turneul de tenis de la Wimbledon din acest an are un fond total de premiere de circa 48 de milioane de dolari.
Organizatorii estimează că evenimentul de la București va fi urmărit de circa 80 de milioane de fani pasionați de sporturi electronice din întreaga lume. Capitala României va beneficia astfel de publicitate, își va îmbogăți portofoliul de evenimente găzduite și va putea în continuare să atragă mai ușor alte manifestări sportive, culturale sau de business.
Folosim astfel avantajele competitive ale Bucureștiului – iar Arena Națională e unul dintre ele – pentru a dezvolta economia locală și a aduce mai mulți bani la buget”.

Articole similare

Copiii din China vor avea voie să se joace pe calculator doar 3 ore pe săptămână

În timp ce în România, jocurile pe calculator au fost recunoscute ca sport, se pare că în alte țări ...

Antenele GSM chiar pot să fie periculoase...

Furtuna de seara trecută a lăsat ceva urmări în București și în Ilfov. Adepții teoriilor conspirație...

Au montat aer condiționat în Gara de Nord și toată lumea vorbește despre asta...

În Gara de Nord din București și-au făcut apariția noi aparate de aer condiționat, iar modul în care...