Noi reguli de călătorie în Aeroportul „Henri Coandă” din București începând cu 15 mai

NEWS
share

Aeroportul Henri Coandă se pregătește să reprimească călători. Astfel, începând din 15 mai se schimbă regulile de călătorie în aeroport.

Astfel, printre altfele, administratorii vă recomandă să ajunge în aeroport cu minimum 3 ore mai devreme, să vă așezați doar pe locurile special marcate și să purtați masca de protecție.

Întreg setul de reguli, așa cum l-a transmis purtătorul de cuvânt, Valentin Iordache:

1. Păstrați permanent contactul cu operatorul aerian pentru orice informații privind zborul! Prezentați-vă la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată a zborului.
2. La sosirea la aeroport, debarcarea pasagerilor se va face la distanță față de terminal, aceștia urmând a fi dirijați direct către corturile de așteptare. Întreg traseul pasagerilor este marcat în mod vizibil.
3. Stația de autobuz și peronul de debarcare din taxi/autoturism au fost repoziționate. Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat. Acestea sunt semnalizate în mod vizibil. Atenție, din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulația în zona aeroportului este în continuare deviată!
4. Permanent, sunt obligatorii atât purtarea măștii de protecție, cât și păstrarea unei distanțe fizice de 1 metru față de cei din jur.
5. De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajații aeroportului, în funcție de destinație și ora programată a cursei.
6. În terminalul de pasageri este permis accesul doar pentru pasagerii care sosesc în mod organizat, venind de la corturile de așteptare. Pentru păstrarea distanței de 1 metru, vor fi respectate indicațiile autocolantelor amplasate pe pardoseală.
7. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staționarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă.
8. După efectuarea formalităților de check-in, pasagerii vor urma fluxul obișnuit, păstrând distanța de 1 metru față de cei din jur. Purtarea măștii este obligatorie inclusiv la efectuarea formalităților de acces și la controlul de securitate.
9. În zona de îmbarcare este asigurat spațiul necesar păstrării distanței de 1 metru față de cei din jur.
10. Autobuzele de transfer la/de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate.
11. Îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat față de ușa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă ușă.
12. Fluxul de sosiri nu se modifică, fiind însă interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii. Râmân valabile obligativitatea purtării permanente a măștii de protecție, precum și păstrarea unei distanțe de 1 metru față de cei din jur.
13. Pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziție de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal și pentru alte persoane decât pasagerii.
14. Pe întreg fluxul de pasageri plecări/sosiri sunt amplasate dispensere cu soluții dezinfectante – recomadăm utilizarea acestora în special după efectuarea controalelor. Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori/zi.
15. Vă rugăm să respectați indicațiile personalului din aeroport!
16. Eventualele modificări impuse de autorități vor fi imediat implementate și aduse la cunoștința publicului.

 

Articole similare

[BREAKFAST] Prețuri scandaloase pe aeroportul Otopeni: „Cel mai mult am platit 350 de lei pentru un ...

Prețurile practicate de comercianții de pe Aeroportul Otopeni au fost mereu mult mai mari decât cele...

Probleme pe Aeroportul Otopeni: Echipamentele pentru controlul electronic al documentelor de călător...

Probleme pe Aeroportul Otopeni: Echipamentele cu care se face controlul electronic al documentelor d...

[BREAKFAST] Aeroportul Ghimbav, primul record: zborul inaugural a fost cel mai urmărit la nivel mond...

Primul zbor cu destinația Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav a stabilit un record. Acesta a fos...