Confidenţialitate

Nebunul Samaritean la Semaforul Moralității: „Te dai drept mama mea pentru puțin timp?” – VIDEO

Energia aia bună
share

Într-o lume nebună, în care pare că știm de toate despre toți, am fi uimiți să aflăm cât de puține știm, de fapt, despre noi însine. Da’ chiar așa: te-ai întrebat vreodată cum stai cu… moralitatea?

Miercuri, la Virgin Radio Romania am format un număr de telefon la întâmplare și am cerut persoanei care ne-a răspuns să ne ajute cu o ”minciună nevinovată”: să se dea drept părintele nostru și să ne ajute să cumpărăm câte ceva de prin magazin.

Tot experimentul este inspirat de noua serie HBO care ridică multe întrebări și probleme de moralitate, dar și de sondajul comandat de HBO cu ocazia lansării în România a serialului.

”Tuff Money” este noua miniserie românească a HBO Europe, în regia lui Daniel Sandu – o productie care vorbeste despre vinovăție, despre nevinovăție și despre moralitate în locuri si in contexte pe care noi le cunoaștem destul de bine.

În română, miniseria se numește „Bani negri (pentru zile albe)„, are 6 episoade – câte unul pe săptămână și primele sunt deja online.

„Bani negri” te face să te gândești la câteva situații și obiceiuri împământenite și pe care le rezumăm adesea prin abordări de genul „las’ că merge și-așa” sau „ce dacă furi, că toată lumea fură”… sau „eu n-am greșit decât cu un lucru mic (ori doar am glumit) – ce dacă au suferit mulți, că nu eu sunt de vină”.

Serialul scris și regizat de Daniel Sandu are în prim plan un jaf pe care îl comit doi oameni obișnuiți, semaforiști într-un oraș de provincie, constrânși de aproape toți cei din jur.

Odata cu lansarea acestei miniserii, HBO România a conceput,împreuna cu compania de cercetare EXACT Business Solutions, ceea ce ar putea fi fie cel mai mare sondaj despre moralitate în societatea românească.

Se numește „Semaforul Moralității”. E simplu să faci și tu testul moralității, rezultatul fiind un profil moral ce poate fi împărtășit cu prietenii:https://hbogo.semaforulmoralitatii.ro/fa-testul/ .

Rezultatele sudiului național Semaforul Moralității sunt disponibile online: https://hbogo.semaforulmoralitatii.ro/vezi-rezultatele/

Articole similare

Nebunul Samaritean la Semaforul Moralității: Tânăr antreprenor are nevoie de ajutor - VIDEO

Într-o lume nebună, în care pare că știm de toate despre toți, am fi uimiți să aflăm cât de puține ș...

Nebunul Samaritean la Semaforul Moralității: Minciuni pentru șef - VIDEO

Într-o lume nebună, în care pare că știm de toate despre toți, am fi uimiți să aflăm cât de puține ș...

Nebunul Samaritean la Semaforul Moralității: Comisarul Bodonea te scapă de amendă - VIDEO

Într-o lume nebună, în care pare că știm de toate despre toți, am fi uimiți să aflăm cât de puține ș...