Confidenţialitate

Nebunul Samaritean la Semaforul Moralității: Comisarul Bodonea te scapă de amendă – VIDEO

Energia aia bună
share

Într-o lume nebună, în care pare că știm de toate despre toți, am fi uimiți să aflăm cât de puține știm, de fapt, despre noi însine. Da’ chiar așa: te-ai întrebat vreodată cum stai cu… moralitatea?

Am inventat o situație în care apar probleme cu poliția și am cerut ajutorul unei ascultătoare Virgin Radio Romania să ne scape  pretinzând că este comisar în Poliția Română. Ne-am inspirat din cercetarea Semaforul Moralității. Ce a ieșit, vezi din înregistrare:

”Tuff Money”  este noua miniserie românească a HBO Europe, în regia lui Daniel Sandu – o productie care vorbeste despre vinovăție, despre nevinovăție și despre moralitate în locuri si in contexte pe care noi le cunoaștem destul de bine.

În română, miniseria se numește „Bani negri (pentru zile albe)„, are 6 episoade – câte unul pe săptămână și primele sunt deja online.

„Bani negri” te face să te gândești la câteva situații și obiceiuri împământenite și pe care le rezumăm adesea prin abordări de genul „las’ că merge și-așa” sau „ce dacă furi, că toată lumea fură”… sau „eu n-am greșit decât cu un lucru mic (ori doar am glumit) – ce dacă au suferit mulți, că nu eu sunt de vină”.

Serialul scris și regizat de Daniel Sandu are în prim plan un jaf pe care îl comit doi oameni obișnuiți, semaforiști într-un oraș de provincie, constrânși de aproape toți cei din jur.

Odata cu lansarea acestei miniserii, HBO România a conceput,împreuna cu compania de cercetare EXACT Business Solutions, ceea ce ar putea fi fie cel mai mare sondaj despre moralitate în societatea românească.

Se numește „Semaforul Moralității”. E simplu să faci și tu testul moralității, rezultatul fiind un profil moral ce poate fi împărtășit cu prietenii:https://hbogo.semaforulmoralitatii.ro/fa-testul/ .

Rezultatele sudiului național Semaforul Moralității sunt disponibile online: https://hbogo.semaforulmoralitatii.ro/vezi-rezultatele/

Articole similare

„Friends” este de astăzi disponibil integral pe HBO GO și MAX

Întregul serial „Friends” este disponibil pe platforma HBO GO și pe HBO MAX începând de astăzi. „...

"Game Of Thrones”: 10 ani de la lansare. Vom vedea peste 150 de videoclipuri inedite

Se fac 10 ani de la lansarea serialului fenomen "Game Of Thrones", așa că se va sărbători intens. ...

”Wonder Woman 1984” se vede în România

Nu e o păcăleală  de 1 aprilie! Așteptarea pentru ca ”Wonder Woman 1984” să ajungă și în România (l...