Hrănirea porumbeilor va fi interzisă la Timișoara, la fel și plimbarea animalelor de fermă cu autobuzul (AUDIO)

Energia aia bună
share

Timișorenii nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii ori alte animale pe domeniul public, dar nici să plimbe cu mijloacele de transport în comun din oraș animalele sau păsările de fermă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primăria Timișoara pregătește un nou regulament pentru deținerea animalelor de companie și alte reglementări referitoare la animale pe teritoriul orașului, scrie Timiș Online.

Timișorenii nu vor mai avea nevoie de acordul vecinilor ca să-și ia un câine sau o pisică. Vor putea „deţine mai mult de două animale de companie numai cu acordul vecinilor limitrofi”, dacă există sesizări privind un eventual disconfort.

Proprietarii de animale care nu respectă aceste reguli pot primi amenzi între 800 și 1.000 de lei.

O prevedere spune că asociațiile de locatari pot ține animale de companie în spațiile comune, astfel: „asociațiile de proprietari pot hotărî, în baza acordului tuturor locatarilor, adăpostirea pe perioadă determinată a câinilor sau pisicilor, în spaţiile comune imobilelor fără ca acestea să aibă acces liber pe domeniul public şi cu respectarea obligaţiilor privind identificarea, deparazitarea, vaccinarea şi sterilizarea, certificate în carnetul de sănătate al animalului”. Aici pot fi amenzi cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei.

Cei care ies la plimbare cu un câine pe care îl lasă liber și nu îl țin în lesă riscă o amendă cuprinsă între 500 și 800 de lei. La fel și cei care nu au carnetul de sănătate să facă dovada vaccinărilor ori cei care intră cu câinii în locurile de joacă pentru copii sau nu respectă regulamentul de funcționare din canisite.
Amenzi de 1.000 lei dacă nu curăță după animale sau 200 lei dacă hrănesc porumbeii.

Așa cum scrie și în regulamentul pentru animalele de companie, va fi voie cu câinii sau cu pisicile în mijloacele de transport în comun din Timișoara. Cu câteva condiții ce trebuie respectate, în caz contrar pot fi aplicate amenzi între 250 și 500 de lei.
Constituie contravenție însă transportul de animale de fermă și păsări de fermă, iar amenda este asemănătoare cu cea pentru lipsa biletului pentru transportul public.
foto/Pixabay

Articole similare

[BREAKFAST] Diplome de Bacalaureat false, vândute cu 2.000 de euro bucata, la Timișoara. Ce au desco...

Mai mulți studenți ar fi plătit mii de euro pentru o diplomă de Bacalaureat falsă. În baza acestor d...

(P) Gala Premiilor UNITER la Timișoara excelența teatrului românesc în Capitala Europeană a Culturii...

Gala Premiilor UNITER va poposi din nou, după 6 ani, în Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în...

[BREAKFAST] Vrei să îți crești animăluțul de companie la bloc? Vei avea nevoie de acordul vecinilor...

În România, nu există o legislație foarte clară care să reglementeze deținerea animalelor de compani...