[BREAKFAST] Diplome de Bacalaureat false, vândute cu 2.000 de euro bucata, la Timișoara. Ce au descoperit poliţiştii la percheziţii

CoolNews, NEWS
share

Mai mulți studenți ar fi plătit mii de euro pentru o diplomă de Bacalaureat falsă. În baza acestor documente, tinerii ar fi fost admiși apoi la Univeristatea Tibiscus, scrie stirileprotv.ro.

Secretara unității de învățământ, dar și un student au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Afacerea cu diplome false ar fi început în urmă cu mulți ani, iar cazul era deja în atenția polițiștilor din Timișoara.

Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au percheziționat 7 locuințe din județ, iar o alta chiar aici la universitate de unde au ridicat mai multe documente. Printre cei vizați în anchetă se numără și o secretară a Universității Tibiscus din Timișoara.

Rector Universitatea Tibiscus Timiș: „De luni, doamna va fi suspendată prin cazul în care se demonstrează, se dovedește că a făcut faptele respective sau aparțin nimic la acele fapte îi vom desface contractul de muncă, să se reverifice toate dosarele de înscriere ale studenților și masteranzilor. Este o situație neplăcută pentru noi.”

Fiecare student care nu a promovat examenul de maturitate ar fi plătit aproximativ suma de 2.000 de euro pentru a obține o diplomă contrafăcută.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] „Minunea” de Crăciun care l-a salvat pe proprietarul unei cafenele sociale cu datorii. „...

„Cu sinceritate și vulnerabilitate, vă cer sprijinul”, scria pe Facebook acum cateva zile proprietar...

[BREAKFAST] Un oraș din Transilvania a fost inclus într-un top mondial! Totul datorită unei vloggeri...

Datorită unei vloggerițe de travel din Australia, Gabby Boucher, un oraș din Transilvania a fost inc...

Bianca Tilici și Liviu Teodorescu au fost „Pe Val” la Virgin Radio Breakfast. Ascultă live session-u...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...