Documentare despre Modeselektor și James Lavelle, la Control Club

Filme
share

Fanii muzicii electronice din București sunt invitați să vizioneze documentarele ”The Man from Mo’Wax” – despre viața și cariera legendarului DJ și producător britanic James Lavelle – și ”We Are Modeselektor” – povestea celebrului proiect electronic german și a prieteniei dintre Gernot Bronsert și Sebastian Szary.

Prezentate de Telekom Electronic Beats și DokStation Music Documentary Film Festival, cele două filme vor rula la Control Club, în zilele de 13 și 14 aprilie, de la ora 19.30, înaintea concertelor Telekom Electronic Beats.

The Man from Mo’Wax

The Man from Mo’Wax” (2016, r: Matthew Jones) este povestea vieții extraordinare și carierei lui James Lavelle – figură enigmatică dar influentă în muzica underground britanică, DJ, producător, proprietar de label, unul dintre exponenții de seamă ai curentului trip-hop și membru constant al trupei U.N.K.L.E.

În film își mai fac apariția DJ Shadow, Thom Yorke, Joshua Homme, Grandmaster Flash, Ian Brown și 3D (Massive Attack).

Realizat din editarea a circa 700 de ore de filmări, unele din arhiva personală, datând din trei decade, documentarul prezintă evoluția lui Lavelle, de la primul DJ set, susținut la vârsta de numai 14 ani, la înființarea label-ului Mo’Wax la 18 ani și apoi lansarea celebrului album U.N.K.L.E. – Psyence Fiction, la 22 de ani. Rezultatul este povestea necenzurată a unui artist inovator, cu idei mărețe și puterea de a depăși obstacole.

”The Man from Mo’Wax” poate fi vizionat vineri, 13 aprilie, de la ora 19.30, la Control Club (Constantin Mille, 4). Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile.

We Are Modeselektor

We Are Modeselektor” (2013, r: Romi Agel, Holger Wick) este portretul prieteniei ce-i leagă pe Gernot Bronsert și Sebastian Szary, artiștii cunoscuți pentru melanjul unic de IDM, glitch, electro house și experimental techno. Originari dintr-un mic orășel german, cei doi au reușit să-și facă muzica celebră în întreaga lume.

Care este originea primelor piese Modeselektor? Unde se află Monkeytown? De ce e mai distractiv să călătorești cu autocarul decât cu avionul? Acestea sunt doar câteva din întrebările la care documentarul ”We Are Modeselektor” își propune să răspundă.

”We Are Modeselektor” poate fi vizionat sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 19.30, la Control Club (Constantin Mille, 4). Accesul va fi liber, în limita locurilor disponibile.

Articole similare

Celine Dion își lansează documentar. Problemele de sănătate, printre subiectele discutate

Viitorul documentar, regizat de Irene Taylor, va fi lansat pe platforma de streaming Prime Video, la...

„Pamela, a love story”, cel mai așteptat documentar al începutului de an. Când se lansează și unde p...

Un portret intim care dezvăluie latura umană a uneia dintre cele mai voluptoase blonde din lume. Pam...

Alina Eremia lansează “In Zadar | Behind The Music”, primul documentar al artistei

“În Zadar | Behind The Music” documentează procesul creativ al Alinei Eremia, care alături de autori...