Advertisement
Advertisement
Modeselektor
share

„Boundary breaking” pare a fi motto-ul preferat al DJ-ilor și producătorilor, dar cei doi membri ai proiectului Modeselektor par să fi reușit deja. Noțiunea de „next level” e o constantă în muzica lor și în aparițiile din cluburi.

Gernot Bronsert si Sebastian Szary vin din Berlin, sunt artiștii apăruți imediat după căderea Zidului. Era perioada în care Germania trăia un mix de emoții, insecuritate, mari așteptări. A fost un context perfect pentru apariția unui nou curent în muzica electronică. Modeselektor a apărut în mijlocul acestui hoas cultural, în anul 1995.

Sunt cei care au inclus în vocabularul vremii noțiuni precum: bastard dancehall, euro crunk, acid rap, big bass techno, labstyle, happy metal, psychedelic electro. Muzica lor e densă, organică și creativă.

După ce au testat piața cu alias-ul Fundamental Knowledge, cei doi au găsit un nume perfect: Modeselektor (o funcție a Roland RE-201).

Au trecut și în zona de DJ set și live act cu apariții în cluburi mici, iar în 2001 s-au întâlnit cu Ellen Allien și au semnat un parteneriat cu BPitch Control.
O serie de single-uri, EP-uri și versiuni remix, plus colaborări cu grupul de rap parizian TTC și cu Apparat sub numele ”Moderat”, au transformat proiectul într-un nume respectat în circuitul muzicii electronice.

Thom Yorke a declarat la un post de televiziune că este îndrăgostit de muzica celor doi.

După turnee prin toată Europa, în 2005, Modelektor lovesc străzile cu primul album: „Hello Mom!” (BPitch Control). Un material perfect pentru club sau un private cu prietenii.

Nu mai există niciun dubiu în legătură cu calitatea actului artistic marca Modeselektor: în 2007 apare „Happy Birthday!” (BPitch Control) și apare un nou concept: grime-techno-dubstep-acid-hip hop-electro-IDM.

În 2008, duo-ul Modeselektor este recompensat cu un premiu la categoria “Best Dubstep and Grime Artist” în cadrul Beatport Awards. Au urmat colaborări cu Paul St. Hilaire, Team Shadetek, Sasha Perera, Puppetmastaz, Maxi¨mo Park, Otto von Schirach și Siriusmo.

Al treilea material de studio, ”Monkeytown” (Monkeytown Records), iese pe piață la finalul lui 2011 și vine cu o energie masivă, un număr impresionant de vocaliști, sound-uri noi și este urmat, doi ani mai târziu, de un documentar intitulat ”We Are Modeselektor by Romi Angel and Holger Wick”, în care este prezentat fenomenul global generat de cei doi.

Restul e istorie.

Cu cei doi și cu mulți alții te poți întâlni pe 13 și 14 aprilie în Control Club din București, la Telekom Electronic Beats. Dacă iubești beaturile electro, pregătește-te de marea debarcare!