Confidenţialitate

Cum a început jocul Catan și care sunt regulile Catan

CoolNews, Viral
share

În perioada în care cauți noi jocuri pentru PS4, app pentru telefon sau te mai tentează un joc nou de PC, există unul de societate, model clasic, care ține peste tot lumea în casă și nu în fața unui ecran. Are milioane de fani în întreaga lume și de cel puțin 15 ani este printre cele mai populare board games din lume.

”Coloniștii din Catan” a fost creat ca un board game de Klaus Teuber în 1995 și a apărut prima dată în Germania, la editura Franckh Kosmos (Kosmos), sub denumirea de ”Die Siedler von Catan”.

La un an după lansare, Catan câștiga Origins Award pentru cel mai bun joc de fantesie și știință.

La fel ca atunci și azi jucătorii își asumă rolul de coloniști, fiecare încearcă să construiască și să dezvolte orașele lor în timp ce tranzacționează și acumulează resurse. Jucătorii sunt recompensați cu puncte odată cu dezvoltarea propriilor orașe. Primul care ajunge la un anumit număr de puncte este câștigătorul CATAN.

Catan este numită insula pe care tu și prietenii tăi ați descoperit-o. Sunteți primii locuitori. Sunt construite așezări, apoi drumuri. Resursele ajung de la sate la orașe prin intermediul comerțului. Uneori există lut din abundență, alteori minereuri destule pentru toate proiectele.

Schimburile pe care le faceți în joc deschid noi posibilități pentru tine și ceilalți coloniști. Dar ce vei face când va fi aglomerație pe insulă? Abia atunci începe competiția pentru terenuri, materii prime și putere și va rămâne doar un conducător al insulei Catan.

Un joc Catan ia cam 75 de minute.

Vei fi tu liderul? Participă la concurs pe virginradio.ro, câștigă CATAN: JOCUL DE BAZĂ și pornește cel mai tare joc cu prietenii tăi!

Articole similare

S-a lansat FIFA 20, joc dezvoltat de studiourile EA din București și Vancouver

Electronic Arts lansează astăzi FIFA 20, cea mai nouă ediție a popularei francize de jocuri video sp...

Marshmello dă concert în Fortnite

E oficial, DJ-ul Marshmello va avea o reprezentare live în jocul Fortnite. Producătorii celui mai...

Andrei Niculae a fost erou în live-ul făcut de Reme - VIDEO

O știi și tu, o știm și noi: uneori, cele mai reușite ieșiri cu gașca sunt acolo acolo unde se adună...