Confidenţialitate

Constanța: Poliția locală a renunțat la WhatsApp. Conducerea a constatat că gigantul Facebook ar încălca legea din România (AUDIO)

Energia aia bună
share

Numărul de WhatsApp era folosit pentru primirea sesizărilor de la cetățeni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la 1 februarie 2021, numărul de WhatsaApp al Poliției Locale nu mai este valabil, a transmis Poliția Locală Constanța.
„În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea cerințelor Regulamentului general privind protecția datelor, prevăzut de Legea nr. 190/2018, s-a constatat faptul că aplicația WhatsApp folosită de către Direcția Generală Poliția Locală în preluarea solicitărilor primite de la cetățeni nu respectă prevederile legale în vigoare. Din acest motiv, începând cu data de 01.02.2021 suntem nevoiți să renunțăm la utilizarea acesteia” a transmis Poliția Locală Constanța.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Poliției Locale Constanța, care, la fel ca aplicația Whatsapp, aparține gigantului media controlat de Mark Zuckerberg.
„În momentul de față, Primăria Constanța lucrează la o alternativă de implementare a unui echipament cu 2 linii telefonice, astfel încât în permanență să fim aproape de constănțeni și să găsim cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă.”

La începutul lunii ianuarie, WhatsApp a cerut utilizatorilor să accepte noi condiţii de utilizare, care permit aplicaţiei să partajeze datele personale ale clienţilor cu compania-mamă, Facebook.  Utilizatorii WhatsApp au fost informaţi că în caz contrar, nu vor mai putea să îşi acceseze conturile începând din 8 februarie.
Anunțul a dus la o migrare masivă a utilizatorilor Whatsapp către servicii concurente .
Ulterior, a fost anunțată o amânare a acestui termen.

Articole similare

TOP 10 Virgin Radio Romania Breakfast: Ce poți face dacă rămâi fără internet?

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

WhatsApp are probleme

WhatsApp are probleme, după ce a anunțat că schimbă T&C pentru utilizatori. Mai nou, WhatsApp a ...

WhatsApp, preferată pentru phishing

Folosești aplicațiile de mesagerie? Nu ești singurul! La fel o fac și hackerii! WhatsApp este pe pri...