Cine este prima femeie transgender care va concura pentru Miss SUA

Celebrități, CoolNews
share

Prima femeie transgender care va concura pentru Miss SUA și-a anunțat oficial participarea, după ce a câștigat concursul Miss Nevada.

Kataluna Enriquez are 27 de ani și a început să participe la concursuri de frumusețe în 2016, dar până în 2020 doar în categoria dedicată persoanelor transgender.

”Victoria mea este victoria noastră. Tocmai am făcut istorie”, a scris Kataluna Enriquez pe contul ei de Instagram, după ce a câștigat, în urmă cu două zile, concursul Miss Nevada.

Miss America este un concurs de frumusețe care are loc încă din anul 1921 în SUA, în timp ce Miss SUA este derulat din 1952. Câștigătoarele pot participa la concursul Miss America.

Anul trecut a marcat o altă premieră în istoria concursului. Asya Branch a fost încoronată drept Miss USA 2020, fiind prima persoană de culoare din Mississippi care a câștigat concursul de frumusețe.

Persoanele născute transgen au o identitate de gen sau expresie a genului care diferă de cea a sexului atribuit la naștere. Persoanele trans se pot identifica ca fiind heterosexuale, homosexuale, bisexuale, asexuale, sau pot refuza să-și eticheteze orientarea sexuală.

FOTO: Instagram @mskataluna

Articole similare

Regizorul Knives Out confirmă că personajul lui Daniel Craig este gay

Regizorul filmului Glass Onion: A Knives Out Mystery a confirmat că personajul lui Daniel Craig este...

[BREAKFAST] Tânără de 20 de ani din Londra, prima femeie care a concurat pentru titlul de miss fără ...

O tânără de 20 de ani, studentă la Științe Politice, în Londra, este prima femeie care a concurat pe...

Fiica transgender a lui Elon Musk rupe definitiv legăturile cu tatăl său

Xavier Alexander Musk, fiica transgender a lui Elon Musk vrea să rupă definitiv legăturile cu tatăl ...