Confidenţialitate

Cine este prima femeie transgender care va concura pentru Miss SUA

Celebrități, CoolNews
share

Prima femeie transgender care va concura pentru Miss SUA și-a anunțat oficial participarea, după ce a câștigat concursul Miss Nevada.

Kataluna Enriquez are 27 de ani și a început să participe la concursuri de frumusețe în 2016, dar până în 2020 doar în categoria dedicată persoanelor transgender.

”Victoria mea este victoria noastră. Tocmai am făcut istorie”, a scris Kataluna Enriquez pe contul ei de Instagram, după ce a câștigat, în urmă cu două zile, concursul Miss Nevada.

Miss America este un concurs de frumusețe care are loc încă din anul 1921 în SUA, în timp ce Miss SUA este derulat din 1952. Câștigătoarele pot participa la concursul Miss America.

Anul trecut a marcat o altă premieră în istoria concursului. Asya Branch a fost încoronată drept Miss USA 2020, fiind prima persoană de culoare din Mississippi care a câștigat concursul de frumusețe.

View this post on Instagram

A post shared by Kataluna Enriquez (@mskataluna)

Persoanele născute transgen au o identitate de gen sau expresie a genului care diferă de cea a sexului atribuit la naștere. Persoanele trans se pot identifica ca fiind heterosexuale, homosexuale, bisexuale, asexuale, sau pot refuza să-și eticheteze orientarea sexuală.

FOTO: Instagram @mskataluna

Articole similare

Noul Superman va fi prezentat ca bisexual în noua ediție a benzilor desenate

DC Comics a anunțat că noul Superman va avea o relație romantică cu un bărbat în următoarea poveste ...

Lady Gaga lansează o ediție aniversară a albumului "Born This Way"

Lady Gaga a lansat ediția specială a albumului ”Born This Way The Tenth Anniversary”. Ediția aniv...

S-a lansat Virgin Radio Pride UK

Virgin Radio UK a lansat o nouă stație pentru comunitatea LGBTQ+: Virgin Radio Pride UK. ”Sunt în...