Grecia: Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex după adoptarea legii, oficiată în prezența poliției

CoolNews, NEWS
share

În Grecia, prima căsătorie între persoane de acelaşi sex a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, sub protecţia poliţiei, pentru că respectivul cuplu primise ameninţări, relatează France Presse, conform europafm.ro

Proaspăta familie, care a spus că a primit „ameninţări la adresa siguranţei” sale, a mulţumit forţelor de ordine pentru ajutorul acordat „în timpul şi după ceremonie”.

„Căsătoria noastră, care a avut loc în prezenţa celor trei copii ai noştri, s-a desfăşurat fără teamă sau stres, aşa cum ar trebui să fie”, au scris tinerii căsătoriţi într-o scrisoare publicată de poliţie pe reţeaua X.

Liderul partidului de stânga Syriza, principala forţă de opoziţie din parlament, a anunţat că el se va căsători cu partenerul său american, în Grecia, în această vară.

Luna trecută, Grecia a adoptat o lege care autorizează căsătoria gay şi adopţia de copii de către cuplurile de acelaşi sex.

Aproximativ 4.000 de oponenţi ai legii, conduşi în special de partidul de extremă dreaptă apropiat Rusiei, au manifestat atunci în faţa Parlamentului, purtând icoane ale Maicii Domnului şi cruci.

Astfel, țara mediteraneană, unde influenta Biserică Ortodoxă s-a opus feroce reformei, a devenit al 37-lea stat din lume și al 17-lea din Uniunea Europeană şi prima ţară creştină ortodoxă care legalizează adopţia pentru părinţii de acelaşi sex.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Câștigătorul Eurovision 2024 militează pentru „al treilea gen”. Ce mesaj le-a transmis fanilor...

Cântărețul elvețian Nemo a fost întâmpinat cu mare entuziasm de peste 100 de fani pe Aeroportul din ...

[BREAKFAST] Ce determină trei sferturi dintre bărbaţi să regrete că s-au căsătorit?

Regreţi că te-ai căsătorit? Fericirea nunţii durează până când oamenii încep să se întrebe dacă au l...

Usher s-a căsătorit în secret la Las Vegas, după show-ul susținut în pauza de la Super Bowl

Usher s-a căsătorit în secret la Las Vegas pe 11 februarie, după show-ul susținut în pauza de la Sup...