Câștigătorul Eurovision 2024 militează pentru „al treilea gen”. Ce mesaj le-a transmis fanilor

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Cântărețul elvețian Nemo a fost întâmpinat cu mare entuziasm de peste 100 de fani pe Aeroportul din Zurich, la întoarcerea acasă, după ce a câștigat finala Eurovision. Admiratorii, mulți dintre ei fluturând steaguri ale comunității non-binare, s-au adunat pentru a-l felicita pe artistul în vârstă de 24 de ani, care preferă pronumele they/them în limba engleză.

Victoria lui Nemo la Malmo marchează ce-a de-a treia victorie pentru Elveția la Eurovision, ultima dată fiind în 1988, cu Celine Dion. Această victorie a alimentat și mai mult dezbaterea referitoare la introducerea opțiunii pentru al treilea gen în Elveția.

Nemo a exprimat deschis susținerea pentru introducerea celui de-al treilea gen, declarând pentru postul de radio SRF că schimbarea trebuie să se producă cât mai curând posibil. Ministrul Justiției, Beat Jans, l-a invitat deja pe artist la o discuție despre drepturile persoanelor queer.

Cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu această schimbare. Parlamentara Barbara Steinemann, din partea Partidului Poporului, și-a exprimat opoziția față de introducerea unei opțiuni suplimentare privind genul pe documentele oficiale, susținând că fiecare cetățean elvețian are aceleași drepturi de bază și că nu este necesară o schimbare a sistemului legal pentru persoane individuale.

În timp ce Elveția încă se află în mijlocul dezbaterii privind acest subiect, în Germania vecină există deja posibilitatea de a alege „divers” ca opțiune în rubrica gen pe certificatele de naștere și alte formulare începând cu anul 2018.

În interviurile acordate înaintea concursului Eurovision, Nemo a explicat că melodia „The Code” vorbește despre călătoria sa către descoperirea identității în afara binarității masculin-feminin. După succesul recent, primul lucru pe care Nemo îl are pe agendă este să se odihnească și să se relaxeze în grădina părinților săi.

 

sursa foto: Twitter

Articole similare

Eurovision 2024: Au fost selectate primele 10 ţări finaliste. Moldova nu s-a calificat

În urma primei semifinale a prestigiosului concurs muzical Eurovision, care a avut loc marți seara l...

Grecia: Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex după adoptarea legii, oficiată în prezența pol...

În Grecia, prima căsătorie între persoane de acelaşi sex a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute,...

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la Eurovision

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la legendarul Eurovisi...