Au început pregătirile pentru litoralul românesc. Cât costă o vacanță la mare sau în Deltă în 2024

CoolNews, NEWS
share

Sezonul de turism își face intrarea spectaculoasă pe litoralul românesc odată cu minivacanța de Paște, deschizând ușa către o varietate de oferte atrăgătoare atât pentru bugetari, cât și pentru alți călători dornici de evadare și relaxare. În perioada 1-6 mai, industria ospitalității din zona litoralului vine cu oferte pentru toate gusturile și buzunarele, într-o perioadă tradițională în care primele valuri de turiști își fac apariția pe malurile Mării Negre.

Primele evenimente marcante din această perioadă au fost planificate încă de la sfârșitul lunii aprilie. În intervalul 26-29 aprilie, Costineștiul va găzdui un festival de muzică trap, iar între 1 și 7 mai, petrecăreții se vor muta în stațiunea Mamaia pentru o nouă ediție a unui renumit festival de muzică electronică. Pe litoral sunt organizate și alte evenimente, cum ar fi festivaluri culinare, parade și, bineînțeles, multe petreceri.

Hotelierii pregătesc o gamă variată de tarife, adaptate diverselor preferințe ale turiștilor. De la cazare simplă, fără mic dejun, până la pachete complete pentru perioada de 1 mai sau Paște, există opțiuni pentru toate bugetele. Cele mai accesibile tarife pot fi găsite prin intermediul agențiilor de turism, iar prețurile încep de la 155 de lei pe noapte pentru o cameră dublă într-un hotel de trei stele în stațiunea Mamaia.

Pe de altă parte, pentru cei care caută lux și rafinament, hotelurile oferă pachete all-inclusive, care includ cazare, mese festive și numeroase facilități de relaxare. Astfel de pachete pot ajunge până la 3.400 de lei pe noapte pentru doi adulți în perioada 3-6 mai.

În afara litoralului, Delta Dunării atrage și ea numeroși turiști în perioada sărbătorilor de 1 Mai și Paște. Ofertele din această zonă includ sejururi de trei nopți la pensiuni tradiționale, cu toate mesele incluse, precum și activități specifice zonei, cum ar fi pescuitul sau excursiile în Delta Dunării. Prețurile pentru astfel de sejururi pot începe de la 800 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare într-o pensiune din Crișan.

Indiferent de preferințe și buget, sezonul de turism de primăvară aduce oportunități pentru călătorii în căutare de aventură și relaxare, atât pe litoralul Mării Negre, cât și în pitorescul peisaj al Deltei Dunării.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Mai puțini turiști pe litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște decât estimau hotelierii

Minivacanța de 1 mai și de Paște a adus în acest an pe litoral un număr mai mic de turiști decât au ...

O nouă plajă, inaugurată astăzi la Eforie Nord. Turiștii vor putea folosi zona nou amenajată, spune ...

O plajă care nu exista până acum, inaugurată astăzi. Este anunțul venit de la ministrul Mediului. Mi...

[BREAKFAST] Un profesor din Ploiești își duce elevii de nota 10 la mare. Care sunt condițiile

Liviu Drăghici, profesor de contabilitate și educație antreprenorială la Liceul Tehnologic Administr...