Confidenţialitate

Vrei o pisică?

Energia aia bună
share

S-a lăsat cu multă distracţie şi cu pisici astăzi în Virgin Tonic. Ionuţ, Bogdan şi Shurubel i-au făcut o surpriză lui Denis de la The Motans şi au umplut studioul de feline.

Este vorba de pisici care au fost salvate de câţiva tineri iubitori de animale, iar acum sunt în căutare de casă primitoare.

Dacă ţi-a plăcut vreuna dintre ele şi crezi că poţi să îi faci loc în casa ta, găseşti detalii pe paginile lor de Facebook:

Dacă îți iei acum o pisică, am selectat 10 lucruri pe care o să le găsești interesante despre noul tău prieten:

  1. Dacă pisica vrea să-și atingă năsucul de tine mai tot timpul, e de bine. De obicei, atingerea nasului le pune pe feline într-o situaţie vulnerabilă, de invadare a spaţiului personal, însă câteodată îşi ating între ele nasul în semn de salut. Se întâmplă atunci când se cunosc destul de bine una pe cealaltă.
  2.  Torsul nu înseamnă doar plăcere! Torsul pisicii poate indica o problemă de sănătate, când sunt bolnave, rănite, când le doare ceva, când nasc sau când sunt într-o situaţie stresantă.
  3. Dacă se tot freacă pisica de tine, înseamnă că al ei ești! Pisicile au obiceiul de a se freca de oameni şi lucruri pentru a împrăştia feromoni. Glandele de la nivelul feţei, al cozii şi de corp le ajută să te revendice pe tine şi restul lucrurilor din viaţa lor.
  4. Există o teorie care sugerează că frecvenţa torsului (24 – 140 Hz) promovează creşterea sănătoasă a oaselor şi vindecarea și ar fi util chiar și persoanelor care țin o pisică în brațe atunci când acestea torc.
  5. O pisică domestică trăiește în medie 15 ani. Pisicile vagaboande trăiesc în medie 3-5 ani. Cea mai longevivă pisică se spune că a trait 38 de ani și 3 zile. Îi poți căuta pe net povestea celebrei Creme Puff.
  6. Dacă sterilizezi o pisică, previi o mulţime de probleme de sănătate şi îi prelungeşti viaţa cu 2-3 ani.
  7. Pisicile sunt sensibile la tonul vocii și știu când le cerți, chiar dacă adesea aleg să te ignore când faci asta.Știu și când le alinți. Mai mulți cercetători au concluzionat în decursul ultimelor decade că dacă vorbești mult cu pisica ta, cu atât ea îți va răspunde mai des.
  8. Pisicile pot distinge culorile, în timp ce cățeii văd bicolor.
  9. După ce ai o pisică vei înțelege de ce se spune că te scapă de stres. Pisicile pot citi  stările oamenilor, așa că își schimbă dispoziția în funcție de starea ta de spirit.
  10. Exista mai mult de 500 de milioane de pisici domestice în lume. Cu ajutorul tău numărul ar putea fi de azi +1.

 

Articole similare

Virgin Radio Breakfast - The Motans: „Un lucru pe care ar trebui să-l spun mai des prietenilor mei e...

Dacă ar fi să rezumăm primul Virgin Radio Breakfast cu Veronica Trandafir și Andrei Niculae la un si...

PAX și The Motans cântă despre ”Vara în care m-ai găsit” (VIDEO)

Piesa ”Vara în care m-ai găsit” a fost compusă de PAX și Denis Roabeș (The Motans) și are toate șans...

Shurubel s-a întors în studio, powered de prietenii de la Beck's! (VIDEO)

Shurubel s-a întors în studio și, powered de prietenii de la Beck's, ne-a povestit cum e noua lui vi...