Ungaria: JE SUIS ROMÂN

CoolNews, Viral
share

Un mesaj neașteptat de susținere vine pentru arbitrul Sebastian Colțescu din Ungaria: ”Je Suis Român” titrează Magyar Nemzet.

”Negru. În română asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când a rostit acest cuvânt, Sebastian Colțescu nu a gândit că se va sfârși cariera lui”, începe articolul din publicația maghiară Magyar Nemzet (Națiunea Maghiară).

UEFA a anunţat că va efectua o anchetă „aprofundată” după oprirea meciului dintre PSG și Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor.

Arbitrul Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

În minutul 16 al partidei, acesta i-a cerut centralului Ovidiu Hațegan să îi acorde un cartonaș galben pentru proteste, după un fault comis pe teren, antrenorului secund al formaţiei Istanbul Bașakșehir.

Arbitrul român a folosit formula ”ăla negru” pentru a-l identifica pe fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo.

În apărarea lui Sebastian Colțescu a sărit și artistul Kamara.

„Numele meu e Kamara și sunt de 16 ani component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun așa?”.

Așa începe scrisoare lui Kamara Ghedi denumită„Scrisoarea către pământeni” în care spune că Sebastian Conțescu a fost cel mult nepoliticos și nesăbuit spunând „Ăla”, dar nicicum nu a fost rasist.

„Scrisoare deschisă către pământeni… Bună să vă fie inima, Numele meu e Kamara și sunt de 16 ani component al trupei ALB NEGRU. Oare am voie să mai spun așa? Odată cu trecerea timpului am învățat să nu mai reactionez la cald. Cumva am stat o zi în plus să analizez bine situația. Dragi pământeni, sper că nu este o jignire că vă spun așa. Pesemne că trăim într-o Galaxie și unii s-ar simți jigniți că sunt numiți și nu .

Cred că toată problema asta cu politically corect (politic corect…suna ca naiba oricum) se duce în cealaltă extremă. Black în limba română înseamnă Negru, cel puțin așa era la ultima verificare. Sebastian Colțescu, Omul cel mai pus la colț în momentul de față, a folosit cuvântul la un meci de fotbal din Champions League.

Sebastian Colțescu a fost cel mult Nepoliticos și Nesăbuit spunând <Ăla>, dar nicicum nu cred că a fost Rasist. Bine, nu știu ce a fost în sufletul lui, dar faptele confirmă spusele mele”, scrie pe Facebook Kamara.

Articole similare

Astăzi începe EURO 2024: O sărbătoare a fotbalului european

EURO 2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive ale anului, își deschide porțile astăz...

Istoria României la Campionatul European de Fotbal. Cele mai importante momente

România are o istorie variată și interesantă la Campionatul European de Fotbal (EURO). Participarea ...

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros. Care este cauza

Jucatorul sârb Novak Djokovic, deţinătorul titlului, s-a retras de la Roland Garros, din cauza unui ...