Confidenţialitate

Un polițist rutier a demonstrat cum noile aparate etilotest indică valori ridicate ale alcoolemiei, după folosirea unui dezinfectant de mâini (AUDIO)

Bogdan și Ionuț
share

Polițistul a făcut experimentul la cererea unor șoferi, în cadrul unei campanii împotriva conducerii sub influența alcoolului, totul fiind filmat, transmite ebihoreanul.ro.
El s-a testat înainte de a intra în mașină, aparatul indicând alcoolemie „0”. Ulterior, a folosit dezinfectantul de mâini, urcându-se din nou la volan și a fost testat de un coleg. De această dată, s-a indicat o alcoolemie în aer de 0,26, iar al doilea test, 0,16.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Mare grijă cât spirt consumaţi când vă dezinfectaţi şi cu ce produse vă dezinfectaţi, pentru că riscaţi să faceţi câteva drumuri la Poliţie. Vă recomand să solicitaţi recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în sânge. Mare atenţie, noi suntem oricum obligaţi să luăm în calcul această valoare, chiar dacă ne arătaţi sticluţa cu spirt, că tocmai v-aţi dezinfectat. Și dacă sunteţi siguri că nu aţi consumat alcool, vă conducem la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice”, a spus polițistul.

Articole similare

Botoșani: O femeie fără permis a furat o maşină la beţie (AUDIO)

O botoşăneancă de 39 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore. Deşi consumase băuturi alcoolice şi ni...

Harghita: Accident produs de o bătrână beată la volan. Nici măcar nu a putut sufla în aparatul etilo...

O șoferiță în vârstă de 72 de ani are acum dosar penal, după ce a fost implicată într-un accident la...

Galați: Un şofer băut a adormit la volan în timp ce era controlat de poliţişti (AUDIO)

Bărbatul s-a ales cu dosar penal, după ce, aflat la volan cu o alcoolemie de 1,51 mg/l alcool pur în...