Confidenţialitate

Un polițist rutier a demonstrat cum noile aparate etilotest indică valori ridicate ale alcoolemiei, după folosirea unui dezinfectant de mâini (AUDIO)

Energia aia bună
share

Polițistul a făcut experimentul la cererea unor șoferi, în cadrul unei campanii împotriva conducerii sub influența alcoolului, totul fiind filmat, transmite ebihoreanul.ro.
El s-a testat înainte de a intra în mașină, aparatul indicând alcoolemie „0”. Ulterior, a folosit dezinfectantul de mâini, urcându-se din nou la volan și a fost testat de un coleg. De această dată, s-a indicat o alcoolemie în aer de 0,26, iar al doilea test, 0,16.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Mare grijă cât spirt consumaţi când vă dezinfectaţi şi cu ce produse vă dezinfectaţi, pentru că riscaţi să faceţi câteva drumuri la Poliţie. Vă recomand să solicitaţi recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei în sânge. Mare atenţie, noi suntem oricum obligaţi să luăm în calcul această valoare, chiar dacă ne arătaţi sticluţa cu spirt, că tocmai v-aţi dezinfectat. Și dacă sunteţi siguri că nu aţi consumat alcool, vă conducem la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice”, a spus polițistul.

Articole similare

VIRAL: Un tânăr din Cluj a fost prins cu o alcoolemie record. Acesta nu avea nici permis și se afla ...

Un tânăr de 23 de ani a fost prins cu alcoolemie record la volan în Cluj-Napoca, deși nu are permis ...

COVID-19: Concert-experiment în Barcelona, cu 1.000 de oameni!

În Barcelona a avut loc un concert-experiment la care s-au adunat aproape 1.000 de oameni, fără să s...

Mecanic de tren acuzat că a condus beat o garnitură de metrou (AUDIO)

Metrorex a anunţat că se fac verificări după incidentul în care a fost implicat un mecanic de tren, ...