Confidenţialitate

Un cântec hip-hop devine imnul protestelor din Cuba (VIDEO)

Muzică
share

Mii de cubanezi s-au alăturat protestelor stradale de la Havana la Santiago, duminică, în cele mai mari demonstrații anti-guvernamentale din ultimii ani, iar organizațiile umanitare transmit că s-au făcut peste 100 de arestări.

În timp ce pe străzi se strigă „Jos dictatura!” și „Libertate”, un câtec hip-hop devine tot mai popular printre protestatari – ”Patria y Vida”, piesa lansată în februarie de Yotuel , Gente De Zona , Descemer Bueno , Maykel Osorbo și El Funky.

”Gata cu minciunile. Oamenii mei cer libertate. Gata cu doctrinele” sunt printre versurile ”Patria y Vida” cu care empatizează protestatarii, potrivit unei analize făcute de NPR.

Protestele au izbucnit în timp ce Cuba se confruntă cu o criză economică, dar și cu creșterea cazurilor de COVID-19 care împinge spitalele până la marginea colapsului. Amnesty International a anunțat că a primit rapoarte despre „pene de internet, arestări arbitrare, folosirea excesivă a forței – inclusiv trageri ale poliției asupra demonstranților”. Organizația Națiunilor Unite a declarat că monitorizează protestele. În replică, președintele cubanez a ieșit public într-o declarație în care a subliniat că protestele sunt o provocare din partea unor mercenari angajați de SUA să destabilizeze țara.

Articole similare

Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a cere restricții mai dure în Germania (AUDIO)

Protestele sunt parte a aşa-numitei mişcări ”Zero Covid”, iar cei care demonstrează cer reguli mai s...

Nota de plată după protestul din București, de luni seară: 32.000 de euro (AUDIO)

Poliţia Locală Bucureşti a făcut o evaluare după protestele desfăşurate luni seara în Capitală. Au f...

Klaus Iohannis, despre proteste: Extremismele de orice fel sunt toxice și nocive

Președintele Klaus Iohannis a condamnat protestele violente de luni seara şi le-a catalogat drept xe...