Confidenţialitate

Klaus Iohannis, despre proteste: Extremismele de orice fel sunt toxice și nocive

NEWS
share

Președintele Klaus Iohannis a condamnat protestele violente de luni seara şi le-a catalogat drept xenofobe și extremiste. Şeful statului precizează că singurele căi prin care vom stopa această pandemie sunt, pe de o parte, restricțiile iar, pe de altă parte, vaccinarea.

Preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte în mesajul său despre încercarea de a captura politic protestele şi a le transforma în „ vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”. Este o încercare pe care o condamnă cu fermitate. El reaminteşte politicienilor, indiferent de partidul din care provin, că au o responsabilitate uriaşă în aceste momente.

“Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive” – se arată în comunicatul transmis deșeful statului.

Klaus Iohannis mai spune că fricile, temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt firești și îndreptățite. Din păcate, adaugă el, respectarea măsurilor ne poate ajuta să reducem răspândirea coronavirusului. Respectarea măsurilor şi continuarea vaccinării.

În același timp, preşedintele cere  autoritățile responsabile cu gestionarea pandemiei să facă mai mult, să dialogheze mai mult cu oamenii, să le explice de ce au fost implementate unele măsuri şi care este eficiența lor.

Articole similare

Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării. Klaus Iohannis a semnat decretul

Președintele României a semnat luni decretul prin care îl numește pe Angel Tîlvăr în funcția de mini...

[BREAKFAST] O nouă zi naţională în România! Klaus Iohannis a decis: 11 aprilie devine Ziua naţională...

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, luni, o nouă lege privind instituirea zilei de 1...

Klaus Iohannis: Din 8 martie se ridică starea de alertă

Președintele a anunțat că din 8 martie, nu va mai fi prelungită starea de alertă în România, în cond...