Confidenţialitate

Klaus Iohannis, despre proteste: Extremismele de orice fel sunt toxice și nocive

NEWS
share

Președintele Klaus Iohannis a condamnat protestele violente de luni seara şi le-a catalogat drept xenofobe și extremiste. Şeful statului precizează că singurele căi prin care vom stopa această pandemie sunt, pe de o parte, restricțiile iar, pe de altă parte, vaccinarea.

Preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte în mesajul său despre încercarea de a captura politic protestele şi a le transforma în „ vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”. Este o încercare pe care o condamnă cu fermitate. El reaminteşte politicienilor, indiferent de partidul din care provin, că au o responsabilitate uriaşă în aceste momente.

“Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive” – se arată în comunicatul transmis deșeful statului.

Klaus Iohannis mai spune că fricile, temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt firești și îndreptățite. Din păcate, adaugă el, respectarea măsurilor ne poate ajuta să reducem răspândirea coronavirusului. Respectarea măsurilor şi continuarea vaccinării.

În același timp, preşedintele cere  autoritățile responsabile cu gestionarea pandemiei să facă mai mult, să dialogheze mai mult cu oamenii, să le explice de ce au fost implementate unele măsuri şi care este eficiența lor.

Articole similare

Un cântec hip-hop devine imnul protestelor din Cuba (VIDEO)

Mii de cubanezi s-au alăturat protestelor stradale de la Havana la Santiago, duminică, în cele mai m...

Adolescentul Klaus Iohannis, subiectul no.1 de meme

De 1 iunie, Klaus Iohannis a devenit subiectul preferat pentru meme. Șeful statului a postat onli...

Klaus Iohannis anunță relaxarea măsurilor

E oficial! Weekendul aduce o relaxare a măsurilor din România. Anunțul a fost făcut, joi seara, de p...