Confidenţialitate

Un antiviral nazal a blocat transmiterea coronavirusului, într-o cercetare pe dihori

NEWS
share

Un antiviral nazal blochează transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2 la dihori, ceea ce sugerează, conform cercetătorilor de la Universitatea Columbia din SUA, care l-au dezvoltat, că acest spray nazal poate preveni infecţia şi la oameni, inclusiv în cazul noilor variante de coronavirus.

Compusul testat, o lipopeptidă concepută pentru a împiedica pătrunderea noului coronavirus în celule, este ieftin de produs, are un termen de valabilitate mare şi nu necesită refrigerare.

Acest compus recunoaşte proteina Spike a coronavirusului şi o împiedică să se lege de membrana celulară pentru a infecta celulele.

Antiviralul creat de doi medici, Matteo Porotto şi Anne Moscona, a fost testat deocamdată pe dihori, animale care sunt foarte susceptibile infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care au plămâni asemănători cu cei ai oamenilor.

Cercetarea a relevat că toţi dihorii cărora nu li s-a administrat acest spray au fost infectaţi de un coleg al lor din cuşcă ce era purtător al virusului. Compusul a fost administrat în nările a şase dihori. În aceeaşi cuşcă cu aceştia au fost plasaţi alţi doi dihori neinfectaţi, ca grup de control şi cărora li s-a administrat nazal o soluţie salină, împreună cu un dihor infectat.

Foto: u_3heuehh9Pixabay

Articole similare

De când s-au deschis școlile, a crescut numărul copiilor infectați cu SARS-COV-2

De când s-au deschis școlile, rata de infectare cu Sars-Cov-2 a crescut mult pentru grupa de vârstă ...

„South Park” va produce al doilea episod special COVID-19: "Vom fi turmă"

După succesul primei părți, care a avut premiera anul trecut, producătorii „South Park” revin cu al ...

Testele rapide antigen au început să fie folosite în școli

În școli au început să fie folosite testele rapide antigen. 570.000 de teste pentru descoperirea ...