Confidenţialitate

Top 5 cele mai tari cover-uri

Muzică
share

Un cover sau un remix al unei piese își are sensul doar atunci când vine cu ceva fresh, cu ceva reinventat care să rupă gura târgului. Au fost numeroase exemple de cover-uri despre care nimeni nu a auzit nimic, dar și cazuri puține, dar bune, când acestea au depășit melodiile originale. E atât de greu, uneori, să faci un cover reușit, încât noi am numărat asemenea succese pe degetele unei singure mâini:

5. Girls Just Want To Have Fun – este primul exemplu că în muzică trebuie să ai mult curaj și inspirație. Cine ar fi crezut că piesa originală a lui Robert Hazard, lansată în 1979, va ajunge peste ani un adevărat hit, dar în mâinile lui Cyndi Lauper, care în 1983 i-a dat o formă cu totul nouă; melodia este și acum considerată una dintre cele mai de succes piese pop ale tuturor timpurilor:

4. It’s My Life – nu a fost o idee deloc rea când No Doubt s-a gândit în 2003 să facă un cover după piesa trupei britanice Talk Talk, cea care a cântat pentru prima oară melodia în 1984. Acest lucru nu e o surpriză pentru No Doubt, formație care și-a găsit de multe ori inspirația în piesele anilor ’80:

3. I Love Rock’N Roll – chiar dacă cele două versiuni seamănă destul de mult între ele, nimeni nu se gândește că celebrul single „I Love Rock’N Roll” a fost cântat pentru prima oară în 1975 de către Arows, ci mult mai celebru este cover-ul lui Joan Jett, din 1982, care a devenit cunoscut în toate colțurile lumii:

2. La Bamba – este cel mai bun exemplu că o piesă pentru a avea succes nu trebuie doar să sune bine, ci trebuie și promovată corespunzător. Dacă versiunea originală a lui Ritchie Valens, din 1958, este cunoscută pentru prea puțini dintre noi, varianta de la Los Lobos o știm cu toții, ea fiind coloana sonoră a filmului cu același nume – „La Bamba”, apărut în 1987, an în care piesa a reușit să ajungă în multe dintre topurile din Statele Unite și Marea Britanie:

1. Mambo No. 5 – când spui numele piesei, automat te gândești la Lou Bega și la unul dintre cele mai tari hituri din istorie. Piesa este, de fapt, un cover, pentru care artistul german a adăugat doar versurile, în 1999. Varianta originală îi aparține cubanezului Dámaso Pérez Prado și a fost lansată în 1949:

Articole similare

TOP 5 piese care îi dau lui Silviu Andrei vibe-ul unic și energia aia buuună

Pentru că vrei să-i cunoști cât mai bine pe DJ-ii tăi preferați, pentru că vrei să știi totul despre...

J Balvin s-a apucat să cânte heavy metal și tocmai a lansat o piesa cu Metallica – VIDEO

Tot mai mulți artiști își schimbă stilul de muzică cu care s-au lansat. Unii trec de la rap la trap,...

România, în top 5 cele mai economice destinații pentru călătoriile cu mașina

Motorul momondo.ro a făcut clasificare a țărilor în funcție de cât sunt de bine adaptate călătoriilo...