Confidenţialitate

Sute de tineri bucureșteni s-au dus să se vaccineze la Clubul Pensionarilor din Fetești (AUDIO)

Energia aia bună
share

Alerta a fost dată de platforma Vaccin.live care afișează în timp real locurile libere la vaccinare și tipul de vaccin din fiecare centru.
La Fetești, localitate cu circa 30.000 de locuitori, sunt deschise două centre de vaccinare. La unul dintre ele au fost încărcate duminică peste 2.400 de locuri pentru luna aprilie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tinerii bucureșteni care doreau să se vaccineze cât mai repede au primit duminică alerta că sunt locuri pentru vaccinul Moderna la Clubul Pensionarilor din Fetești.

Cele peste 2.400 de locuri de la Clubul pensionarilor din Fetești s-au ocupat de la un minut la altul, până s-a blocat și platforma de programare.

Locuitorii din București și din alte orașe mari fără vaccin disponibil au plecat și spre centre de vaccinare din localități din Vrancea, Bacău, Olt sau Suceava.

Expertul în sănătate publică Vlad Mixich a atras atenția într-o postare pe Facebook asupra acestei migrări între localități pentru vaccin: ”E ceva ce nu înțeleg aici, poate altcineva înțelege? De ce ai ține mii și mii de doze de vaccin anti COVID-19 pe stocuri în comuna Talpa (de exemplu), când cererea masiv nesatisfăcută este altundeva, în marele oraș aflat la 100-150 km distanță, unde sunt 0 (zero!) stocuri? O explicație posibilă, să zicem, este ca să asiguri o vaccinare echitabilă și în rural, nu doar în urban. Dar atunci de ce permiți orășenilor să vină și să se vaccineze în comuna Talpa? Singurul rezultat obținut prin această abordare este o ineficiență uluitoare: nu doar că obligi mii de oameni să facă drumuri lungi total inutil, dar și transporți acele mii de doze total inutil în diferite comune”.

Sursa- g4media.ro
Foto -Pixabay/qimono

Articole similare

6.400 de persoane au făcut luni rapelul cu AstraZeneca. Emil Boc printre ele

6.400 de persoane au făcut, ieri, rapelul cu vaccinul AstraZeneca. Printre acestea și primarul Cl...

UK: 75% dintre adulți s-au vaccinat. Liber la pub de azi, număr de rezervări record

Englezii au liber la pub de astăzi. Localurile se deschid după aproape 4 luni de carantină. Va...

Putem merge ca turiști în Italia din iunie. Care sunt condițiile

Putem merge ca turiști în Italia din luna iunie, pentru că țara se deschide, a declarat aseară premi...