Confidenţialitate

Studiu: Românii cred în vrăjitoare și șamani

CoolNews, Energia aia bună
share

Românii sunt tot mai deschiși către nou și aventură, dar sunt atrași și de viața spirituală, zice un studiu despre noile tendințe în gândirea și comportamentul oamenilor.

Rezultatele cercetării arată că, în ultima vreme, oamenii își doresc tot mai mult experiențe inedite, cum ar fi să încerce tot soiul de sporturi extreme. În topul preferințelor se află saltul cu parașuta și parkour-ul (saltul pe clădiri fără echipament de siguranță).

Și dacă tot sunt dispuși să încerce nebunii extreme, românii ar vrea să știe dinainte cam ce ar putea păți, așa că ar da o tură pe la vrăjitoareșamani sau vraci. 25% dintre cei care au participat la studiu spun că ar face asta.

Același studiul arată că 2 din 3 români sunt dispuși să aibă un an sabatic, adică să-și ia liber de la serviciu toată perioada asta pentru a călători sau a trăi o perioadă într-o cultură diferită sau pe un continent diferit.

Psihologii spun că toată această schimbare vine la pachet cu stresul de la serviciu din care românii încearcă să evadeze în orice fel.

Programul prea încărcat de la birou este și cauza pentru care viața intimă are de suferit. Așa că 33% dintre români folosesc sau ar folosi o aplicație de dating, pentru că nu mai au timp de socializare în viața reală. Este vorba în special de bărbații între 25 și 34 de ani care locuiesc singuri.

Articole similare

STUDIU: Stăm tot mai mult cu ochii în ecrane

Tot mai mult cu ochii în ecrane. Realitatea virtuală, serviciile video over-the-top, dar şi jocur...

SONDAJ: Europenii nu sunt gata să elimine complet miturile 5G din viața lor

Mulți europeni știu de 5G, însă întelegerea reală a acestei tehnologii are încă un nivel scăzut. O t...

STUDIU: Pandemia a sporit sentimentele de singurătate și anxietate la români

S-a făcut primul studiu din România despre despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătății fi...