STUDIU: Oamenii ar putea trăi între 120 şi 150 de ani

NEWS
share

Tu câți ani crezi că vei trăi? Sunt multe quizuri online care te ajută să vezi cam câți ani ai putea trăi, multe diete care promit să te ajute sp trăiești mai mult, iar, de acum, există chiar și un studiu care susține că oamenii ar putea trăi între 120 şi 150 de ani.

Concluzia fost trasă de cercetători din cadrul companiei de biotehnologie Gero, din Singapore, de la Roswell Park Comprehensive Cancer Center din Buffalo, New York şi de la Institutul Kurchatov, din Moscova.

Cercetătorii au analizat volume mari de date din SUA, Marea Britanie şi Rusia, ce au cuprins informaţiile medicale anonime ale unui număr de peste 500.000 de persoane. Ei au utilizat date obţinute în urma unui simplu test de sânge, disponibil pentru aproape toţi subiecţii cuprinşi în cercetare. Subiecţii au repetat aceste teste de sânge de câteva ori în cursul mai multor luni.

După ce au adunat toate datele, cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii ar putea trăi cel mult 150 de ani. Experții au observat că după acest interval de vârstă, de 120 – 150 de ani, organismul uman îşi pierde complet abilitatea de a se reface după expunerea la factori de stres precum bolile sau accidentările, iar rezultatul este invariabil decesul.

Studiul complet apare în ultimul număr din jurnalul Nature Communications.

FOTO: Philippe Leone / Unsplash

Articole similare

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani

Artista Rona Hartner s-a stins din viață joi, 23 noiembrie, la vârsta de 50 de ani, după o luptă înd...

[BREAKFAST] Femeile ajung să facă mai multe treburi casnice, deoarece bărbații sunt „incapabili” să ...

Oamenii de știință au descoperit că bărbații nu văd mizeria la fel ca femeile, dar aceasta nu este o...

Studiu: Unde călătoresc românii în 2023? Trenduri de călătorie și destinații

Creșterea prețurilor poate că influențează viața de zi cu zi a românilor, însă planurile lor de călă...