Confidenţialitate

Studiu: Cât de mare este riscul să iei coronavirus când eşti la bordul unui avion

CoolNews
share

Oamenii de ştiinţă au căzut de acord că probabilitatea să iei coronavirus atunci când te afli la bordul unui avioneste una destul de redusă.
Printre principalele explicaţii este faptul că aerul din cabine este reînnoit la fiecare 2-3 minute, iar sistemele de reciclare a aerului la bordul aeronavelor sunt echipate cu filtre de aer cu eficienţă ridicata sau filtre HEPA, identice cu cele utilizate în sălile de operaţie din spitale.
Acestea reţin până la 99,99% dintre particule, asigurând astfel că aerul din cabină respectă standardele de calitate.
Asigurarea că zborurile sunt, în general, sigure din punct de vedere epidemiologic, vine din mai multe surse: în cadrul unui studiu publicat în urmă cu doar o săptămână în jurnalul american Jama Network Open, o publicaţie a Asociaţiei Americane de Medicină, s-a constatat că 14 dintre cei 102 pasageri aflaţi la bordul unei aeronave care călătoreau spre Germania erau purtători de coronavirus în timpul zborului şi au îmbolnăvit doar alţi doi pasageri în decursul a mai bine de patru ore de zbor. Uimirea a fost cu atât mai mare, cu cât această cursă a avut loc în luna martie, înainte ca purtarea măştilor să devină o rutină. Totodată, mai multe studii efectuate cu privire la zborurile de repatriere din Wuhan, au arătat că nu a avut loc nicio contaminare la bord în contextul în care pasagerii purtau măşti.
Studiu: Cât de mare este riscul să iei coronavirus când eşti la bordul unui avion

Articole similare

Filmările pentru "Batman" s-au reluat după ce Robert Pattinson s-a vindecat de COVID-19

Filmările pentru noul film din seria "Batman" au fost reluate, după ce Robert Pattinson s-a vindecat...

OMS anunță un nou record Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a comunicat duminică un nou record Covid-19 la nivel global în doar...

6 luni de când este pandemie de COVID19

Astăzi se împlinesc 6 luni de când Organizația Mondială a Sănătății declara epidemia de COVID-19 dre...