Confidenţialitate

Știi poveștile finaliștilor Vocea României 2019?

Celebrități, CoolNews
share

Patru concurenți au mai rămas în cursa pentru Vocea României, după ultima semfinală. Jasmina Răsădean, Andi Țolea, Elena Bozian și Dragoș Moldovan se luptă anul acesta pentru a câștiga trofeul Vocea României 2019.

Știi poveștile finaliștilor Vocea României 9?

Vocea României este așa cum ne-am obișnuit deja nu doar un concurs de talente, ci și ocazia perfectă de a descoperi ce-i depășește pe unii oameni să-și depșească limitele și să-i urmeze pasiunea pentru muzică.

Jasmina Răsădean, Andi Țolea, Elena Bozian și Dragoș Moldovan sunt finaliștii Vocea României pe care îi vom vedea vinerea viitoare în cea mai grea confruntare, cea care va aduce doar unuia dintre ei trofeul.

Cine este Jasmina Răsădean, din echipa Irina Rimes

Jasmina Răsădean are 17 ani, este din Arad și studiază la Colegiul de Artă din oraș.

A crescut cu muzica în casă pentru că se trage dintr-o familie de muzicieni. Bunica din partea mamei cântă muzică clasică iar tatăl sau natural este lăutar -fiind foarte priceput în mânuirea unui acordeon.

Jasmina Răsădean crede că de la acesta a moștenit talentul, mai ales că îi seamăna foarte mult și mărturisește că este pasionata de muzica lăutărească. Mama Jasminei lucrează ca operator de ambalare într-o fabrica, însa în trecut a lucrat ca manichiurist. Mărturisește că este foarte apropiată de ea și spune că sunt cele mai bune prietene.

Părintii sunt divorțați de când Jasmina avea 8 ani, însa relațiile au rămas strânse cu ambii părinți. În acest moment locuiește împreuna cu mama sa, în Arad, însa este adesea prezentă și la tatăl sau acasă, în Oradea. Acesta mai are doi copii din altă căsătorie cu care Jasmina spune că se înțelege foarte bine.

Jasmina Răsădean este atrasă de tot ce ține de artă și nu se vede făcând altceva, după cum a povestit la Pro TV.

A făcut inițial parte din echipa lui Tudor Chirilă după blinde-uri, însă în KOs a pierdut lupta în fața lui Bogdan Ghirău – iar Irina Rimes a salvat-o. În Confruntări a luptat contra unui alt concurent ”furat” de Irina de la Tudor – Mădălin, iar Jasmina Răsădean a câștigat, mergând în live-uri.

Cine este Andi Țolea, din echipa Smiley

Andi Țolea,calificat în finala Vocea României 2019 din echipa Smiley, s-a născut în Arad dar locuiește în București din clasa a II-a, iar în prezent urmează cursurile la Colegiul Național Aurel Vlaicu. Vrea să dea la Conservator și la Psihologie.

Andi Țolea a început cursurile de canto la 9 ani cu Silvia Dumitrescu, după ce a descoperit că are talent la karaoke, la mare, când a fost într-o vacanță cu familia.

Cântă și la chitară de la vârsta de 13 ani, când a început să ia lecții cu soțul Silviei Dumitrescu. Spune ca e de nivel mediu și îi place să reinterpreteze melodii cunoscute în stilul propriu.

Familia lui Andi Țolea nu este străină de domeniul muzical. Bunica lui cântă în corul bisericii, mama lui a făcut pian, iar tatăl chiar a avut o trupă în tinerețe.

Mama lui a murit în urma cu doi ani, după ce a luptat cu o formă de cancer care părea că a fost vindecată. A fost diagnosticată cu cancer, operată apoi la sân și după ce medicii i-au spus că e sănătoasă a renunțat și la tratament. În 2010 doctorii i-au spus că a recidivat cancerul și mai are 6 luni de trăit.

A intrat în comă iar medicii le-au spus să se pregătească că nu va reuși să reziste. Au urmat însă 7 ani în care toată lumea a sperat la o minune. Mama lui a trăit până în 2017, timp în care a ajuns la tratamente în America , apoi în Viena, însă fără a mai putea schimba ceva în starea ei de sănătate.

Mama lui îl alinta “privighetoarea mea” și îl incuraja mereu să cânte, după cum a povestit Andi Țolea, Vocea României fiind și o provocare pe care el a acceptat-o pentru a-i împlini atât visul ei cât și al lui.

Andi a fost ultimul concurent din etapa audițiilor pe nevăzute. Era convins că nu mai are nicio șansă, că echipele sunt complete. Prestația lui i-a făcut pe cei 4 antrenori să încalce regulile, să apese butonul și să se lupte pentru el. Andi Țolea a ales echipa Smiley.

Cine este Elena Bozian, din echipa Horia Brenciu

În afară de prietenul ei, nu știa nimeni că s-a înscris la Vocea României. A dorit să poată demonstra că are voce indiferent dacă toți cu care se lupta ar fi avut studii și experiență pe o scenă. Mărturisea că toată lumea a descurajat-o. Și acasă, dar și la muncă i se spunea si renunțe la visul ei, că este imposibil și că nu este suficient de talentată. În audițiile pe nevăzute s-a întors doar Horia Brenciu, așa că a mers în echipa lui și apoi pare că a demonstrat tuturor că-și poate croi drumul către finala Vocea României folosind fix talentul în care cei din jurul ei nu credeau.

Elena Bozian este din Pitești și este inginer economist – specialist în documentație studii. Se ocupă de cataloagele de piese din service-uri și în prezent este angajată la Uzina Mioveni – Dacia. A terminat Politehnica- facultatea de Mecanică și Mecatronica – la profilul inginerie economică.

Mai are trei frați, dintre care doar unul inginer. Al doilea frate este recrutor, iar sora lucrează ca asistentă. Mama este infirmieră la spitalul din Pitești, iar tatăl este pensionar, după ce a facut infarct în urmă cu câteva luni luni.

Elena Bozian a cântat în clasa a X-a la un concurs în liceu, unde a luat chiar locul întâi. Atunci a cântat o piesă de la Adele și s-a descurcat atât de bine încât a primit porecla Adele.

Cine este Dragoș Moldovan, din echipa Tudor Chirilă

Echipa Tudor Chirilă îl trimite pe Dragoș Moldovan în finala Vocea României 9.

Dragoș Moldovan este din Timișoara și a studiat la liceul de Muzică, iar acum este student la Facultatea de Muzică – unde studiază chitara. A făcut parte din echipa lui Tudor Chirilă de la început – după ce a întors 4 scaune și fiecare antrenor a luptat pentru a-l avea în echipă.

Bunicul său a cântat muzică de operă, în timp ce părinții lui nu au nicio legătură cu domeniul muzical. Tatăl este graphic designer iar mama lucrează la Poșta Română. Mai are doua surori mai mici, dar e singurul din familia sa cu o pasiune atât de puternică pentru muzică. A descoperit rockul la 7 ani, când și-a strâns bani din colindat și a cumparat prima chitară. Își dorește să aibă o piesă pe care s-o cânte toți, iar Vocea României ar putea fi calea către împlinirea visului.

Dragoș Moldovan cântă în 3 trupe – în două cu vocea și în una doar la chitară. Modul în care i-a impresionat pe jurați și telespectatorii PRO TV în semifinala de vineri are legătură strânsă cu trupele în care activează și în care a început să-și cizeleze talentul. Una dintre trupe e heavy metal iar una este de hard rock.

Dragoș Moldovan are și o poveste incredibilă de viață. După un accident rutier grav, în urma căruia a stat în comă două săptămâni, și-a revenit miraculos, luând prin surprindere și medicii. Cazurile similare au șanse de recuperare de aproximativ 10%, iar concurentul de la Vocea României Dragoș Moldovan a avut șansa să fie printre cei norocoși. O șansă pentru care spune că îi mulțumește lui Dumnezeu și care-l face să se simtă ca renăscut.

Pe lângă muzică, Dragoș Moldovan se simte foarte atașat de animale. Este și dresor de câini.

Articole similare

Mădălina Coca, finalista de la Vocea României, a lansat o nouă piesă, „Vocea Mea”, inspirată din via...

Mădălina Coca, finalista concursului Vocea României, a revenit cu o piesă nouă, intitulată „Vocea Me...

Liniște pentru Vocea României

„Superstar România” va debuta în această toamnă la PRO TV, luând locul show-ului ”Vocea României”, c...

Dragoș Moldovan lansează prima piesă după Vocea României - "Candva, undeva"

Dragoș Moldovan, câștigătorul celui de-al nouălea sezon Vocea României, a revenit cu primul single d...