Confidenţialitate

Sibiul organizează Târgul de Crăciun și în acest an, în plină pandemie

Energia aia bună
share

ACTUALIZARE: Pe pagina evenimentului de pe Facebook, organizatorii au precizat ieri că nu sunt informații oficiale până acum despre organizarea Târgului de Crăciun din Sibiu:

„Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public in ultimele zile referitoare la organizarea Targului de Craciun din Sibiu dorim sa va prezentam situatia de fapt, la acest moment.
Pana la aceasta ora nu exista nicio informatie oficiala din partea echipei de proiect referitoare la organizarea Targului de Craciun din Sibiu. Este adevarat ca s-au depus diligentele administrative necesare, in urma cu mai multe saptamani, pentru ca este un proces de avizare specific birocratiei romanesti, care dureaza. Practic, deocamdata nu am facut altceva decat sa ne asiguram ca in cazul in care Targul se va putea organiza, vom avea toate aprobarile. Dar in acest moment nu exista nicio decizie finala a echipei de proiect referitoare la organizarea Targului iar informatiile prezentate induc in eroare opinia publica si genereaza reactii negative inutile. Va vom tine la curent.”

 

În timp ce în toată Europa, târgurile de iarnă sunt anulate, primăria și organizatorii anunță că Sibiul va organiza și în acest an Târgul de Crăciun, în ciuda creșterii rapide a numărului de infectări.

Autoritățile din marile orașe ale Europei – Strasbourg, Paris, Bordeaux, Koln, Freiburg au anunțat că anulează târgurile de Crăciun care atrăgeau milioane de turiști.
A 14 a ediție a Târgului de Crăciun se va desfășura în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie 2021. În centrul orașului vor fi montate patinoarul în aer liber, căsuțele pentru vânzătorii de mâncare și suveniruri.
„În contextul provocărilor din cauza Coronavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat. Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organizată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare) iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, ca să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, explică organizatorii pe pagina evenimentului, potrivit Tribuna.ro.

 

sursa: g4media.ro

Articole similare

Regizorul fenomenului La Casa de Papel pregătește un nou serial inspirat de pandemie

Alex Pina, creatorul serialului La Casa de Papel, și-a reînnoit contractul cu Netflix și lucrează de...

Klaus Iohannis: Din 8 martie se ridică starea de alertă

Președintele a anunțat că din 8 martie, nu va mai fi prelungită starea de alertă în România, în cond...

O tânără s-a filmat în timp ce înțepa prezervative într-un supermarket din Sibiu, apoi le-a pus pe r...

Anchetă la Sibiu, după ce pe o rețea de socializare au apărut imagini cu o tânără care s-a filmat în...