Se schimbă regulile în Formula 1. Următorul sezon va fi cu totul diferit

CoolNews, NEWS
share

Formula 1 pregătește o modificare semnificativă în regulamentul său, propunând acordarea de puncte pentru încă două locuri în clasamentul general, începând cu sezonul din 2025. Această propunere va fi discutată joi, cu șanse mari să fie aprobată, având în vedere susținerea majorității echipelor.

Actualmente, doar primele zece echipe clasate primesc puncte conform sistemului de punctaj în vigoare din 2010. Propunerea ar adăuga puncte pentru locurile 11 și 12 în clasament, într-o încercare de a extinde recunoașterea și recompensa pentru eforturile depuse de mai multe echipe.

Christian Horner, șeful echipei Red Bull, a subliniat importanța acestei modificări, remarcând că echipele aflate între locurile 6 și 10 sunt într-o luptă la fel de intensă ca și cele din primele cinci poziții. Propunerea reflectă, astfel, eforturile de a echilibra competiția și de a încuraja performanța la toate nivelurile.

Această schimbare vine în urma unei analize a situației actuale din Formula 1, în care unele echipe nu au reușit să obțină puncte în primele cinci curse ale sezonului. Astfel, adăugarea de puncte pentru locurile 11 și 12 ar contribui la sporirea echității și ar oferi o motivație suplimentară pentru toate echipele participante.

În ciuda unor opinii divergente în rândul piloților și a managerilor de echipe, propunerea primește în general un sprijin pozitiv. În timp ce unii consideră că schimbarea este necesară pentru a reflecta mai bine eforturile tuturor echipelor, alții își exprimă îngrijorarea cu privire la impactul acesteia asupra competiției.

În concluzie, introducerea de puncte pentru locurile 11 și 12 în Formula 1 ar reprezenta un pas important către creșterea echității și diversificarea recompenselor în cadrul sportului, reflectând angajamentul continuu al organizatorilor de a menține competiția cât mai atrăgătoare și echilibrată posibil.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

István Kovács arbitrează primul meci la Euro 2024

Arbitrul român István Kovács va oficia joi prima sa partidă la Euro 2024, o realizare semnificativă ...

Formula 1: Fanii se pregătesc pentru Marele Premiu al Spaniei

Marele Premiu al Spaniei de Formula 1, care va avea loc în acest weekend pe celebrul Circuit de Barc...

Euro 2024: România joacă astăzi primul meci

Astăzi, România își începe parcursul în Campionatul European de Fotbal 2024, un eveniment așteptat c...