Confidenţialitate

Românii pot rezerva mașina electrică Dacia Spring. Din cauza interesului mare au fost probleme cu precomenzile (AUDIO)

Energia aia bună
share

Dacia a deschis pe 20 martie precomenzile pentru primul său model electric, Dacia Spring, cea mai ieftină mașină electrică din Europa.
Rezervarea mașinii este gratuită. Celor care fac o precomandă li se blochează pentru 14 zile 99 de euro. Aceștia primesc un cod pe mail cu care vor merge la agentul Dacia. Abia atunci, în baza codului, li se va întocmi bonul de comandă și condițiile. Dacă nu se prezintă în 14 zile, se deblochează cei 99 de euro și se anulează precomanda.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacia Spring poate fi cumpărat în România cu numai 7.700 de euro. Prețul este valabil doar în cazul în care cumpărătorul îndeplinește două condiții esențiale: achiziția să se realizeze prin intermediul programului „Rabla Plus”, prin care se poate accesa o subvenție de aproximativ 9.000 de euro pentru achiziția mașinilor 100% electrice, iar la schimb trebuie să se caseze și un vehicul vechi, prin Rabla Clasic.
Prețul oficial de comercializare al Dacia Spring în România începe de la 16.800 și poate ajunge la 18.100 de euro.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.
Modelul are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.
Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.
Modelul este disponibil, încă de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver, la care se va adăuga, ulterior, o a patra opţiune – Goji Red.
Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul şi de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică.

Primele mașini Dacia Spring vor fi livrate în septembrie 2021.
foto – Dacia.ro

Articole similare

Dacia Spring, prima mașină electrică a companiei, peste 4000 de precomenzi în doar două zile

Dacia pare că a dat lovitura cu modelul "Spring". Aceasta a avut parte de peste 4000 de precomenz...

Cât vor costa noile modele Dacia Spring, prima mașină electrică a Dacia

Prima mașină electrică de la Dacia a stârnit, cu siguranță, mult interes din parte investitorilor, d...

Cât va costa modelul Spring, prima mașină electrică a Dacia

Dacia a făcut un anunţ referitor la preţul pentru noul model electric Dacia Spring. În Ungaria au...