Confidenţialitate

România nu se grăbeşte cu paşaportul COVID

NEWS
share

România nu se grăbeşte cu paşaportul COVID, adică acel document care-ți permite circulația liberă în cadrul Uniunii Europene în perioada pandemiei COVID-19.

În timp ce unele țări deja au început eliberarea documentului, România anunţă că va aştepta până la 1 iulie – data anunţată pentru lansarea certificatului la nivel European.

Certificatele vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza, respectiv descărca dintr-un portal web securizat. Fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecțiune sau care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital.

Cum funcționează Certificatul digital UE privind Covid?

Certificatul vă permite să călătoriți mai ușor și în siguranță prin UE, demonstrând că ați fost vaccinat, aveți un test cu rezultat negativ sau v-ați vindecat de Covid-19 în ultimele șase luni.

Informația din certificat va fi cuprinsă într-un cod QR, care poate fi prezentat în format electronic (pe smartphone sau tabletă de exemplu), sau poate fi imprimat și prezentat pentru scanare când călătoriți.

Disponibil începând cu 1 iulie, certificatul va fi gratuit.

Acest sistem va funcționa timp de 12 luni și va acoperi toate cele 27 de state UE, cât și Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

Autoritățile române au adunat toate info disponibile acum despre Certificatul digital UE la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/certificat-verde-electronic

Articole similare

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...

România a modificat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autoritățile române.35 de state s...

Florin Cîţu a anunţat că de la 1 august vor fi noi relaxări

Întrebat dacă vor exista noi restricţii sau relaxări de la 1 august, premierul Florin Cîţu a spus că...