Confidenţialitate

Rețeaua de socializare Tik Tok își suspendă majoritatea serviciilor în Rusia

CoolNews, Tech
share

TikTok și-a suspendat majoritatea serviciilor în Rusia duminică (6 martie), în timp ce guvernul încearcă să controleze ceea ce oamenii și instituțiile media pot spune despre războiul Rusiei în Ucraina.

TikTok a spus că utilizatorii ruși ai popularei aplicații de social media nu vor mai putea posta videoclipuri noi sau streamuri live și, de asemenea, nu vor putea vedea videoclipurile partajate din altă parte a lumii.

Netflix a anunțat de curând, de asemenea, că își suspendă serviciul în Rusia, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Este posibil ca acțiunile să izoleze și mai mult țara și oamenii săi, după ce un număr tot mai mare de companii multinaționale au tăiat Rusia de la serviciile financiare și produsele tehnologice vitale, ca răspuns la sancțiunile economice occidentale și la indignarea globală față de invazia Ucrainei.

Vladimir Putin a revenit vineri asupra măsurilor pe care le-a adoptat împotriva instituțiilor de presă și a persoanelor care nu reușesc să respecte linia Kremlinului cu privire la război, blocând Facebook și Twitter și semnând un proiect de lege care incriminează răspândirea intenționată a ceea ce Moscova consideră a fi „fals”.

În lumina noii legi a „știrilor false” a Rusiei, nu avem de ales decât să suspendăm transmisia în direct și noul conținut pentru serviciul nostru video în timp ce analizăm implicațiile privind siguranța acestei legi”, au declarat oficiali ai TikTok duminică, într-o declarație pe Twitter. „Serviciul nostru de mesagerie în aplicație nu va fi afectat.

FOTO: Profimedia / Agentie

Articole similare

În curând vei putea să faci bani pe Tik Tok din reclame. Trebuie să ai peste 100.000 de urmăritori...

Creatorii de conţinut vor primi un procent din veniturile generate de reclamele pe care ​​TikTok le ...

Elon Musk a spus că dacă va muri în circumstanțe misterioase, atunci e din cauza Rusiei

Elon Musk a spus că ar putea muri „în circumstanțe misterioase”, după ce fostul vice prim-ministru a...

Zelenski, mesaj pentru Putin de Ziua Europei: „Mai devreme sau mai târziu vom câştiga”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, luni, într-un mesaj video, cu ocazia aniversăr...