Confidenţialitate

Rețeaua de socializare Tik Tok își suspendă majoritatea serviciilor în Rusia

CoolNews, Tech
share

TikTok și-a suspendat majoritatea serviciilor în Rusia duminică (6 martie), în timp ce guvernul încearcă să controleze ceea ce oamenii și instituțiile media pot spune despre războiul Rusiei în Ucraina.

TikTok a spus că utilizatorii ruși ai popularei aplicații de social media nu vor mai putea posta videoclipuri noi sau streamuri live și, de asemenea, nu vor putea vedea videoclipurile partajate din altă parte a lumii.

Netflix a anunțat de curând, de asemenea, că își suspendă serviciul în Rusia, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Este posibil ca acțiunile să izoleze și mai mult țara și oamenii săi, după ce un număr tot mai mare de companii multinaționale au tăiat Rusia de la serviciile financiare și produsele tehnologice vitale, ca răspuns la sancțiunile economice occidentale și la indignarea globală față de invazia Ucrainei.

Vladimir Putin a revenit vineri asupra măsurilor pe care le-a adoptat împotriva instituțiilor de presă și a persoanelor care nu reușesc să respecte linia Kremlinului cu privire la război, blocând Facebook și Twitter și semnând un proiect de lege care incriminează răspândirea intenționată a ceea ce Moscova consideră a fi „fals”.

În lumina noii legi a „știrilor false” a Rusiei, nu avem de ales decât să suspendăm transmisia în direct și noul conținut pentru serviciul nostru video în timp ce analizăm implicațiile privind siguranța acestei legi”, au declarat oficiali ai TikTok duminică, într-o declarație pe Twitter. „Serviciul nostru de mesagerie în aplicație nu va fi afectat.

FOTO: Profimedia / Agentie

Articole similare

TikTok marchează cele 16 Zile de Activism Împotriva Violenței de Gen din acest an prin parteneriatul...

Miloane de femei folosesc TikTok în fiecare zi pentru a se distra, inspira, educa și pentru a fi voc...

Un TikToker a strâns peste 170.000 de dolari pentru a-i plăti datoriile unei femei și a o ajuta să s...

Un videoclip de 15 secunde postat pe TikTok a reușit să strângă aproape 170.000 de dolari pentru a a...

TikTok anunță noi instrumente și măsuri pentru a îmbunătăți experiența comunității pe LIVE...

TikTok găzduiește un ecosistem divers format din creatori și comunități care creează conținut autent...