Protest în Piața Victoriei, după ce senatorii au votat pragul de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu

CoolNews, NEWS
share

Partidul REPER anunță organizarea unei manifestații în Piața Victoriei, miercuri seara, după ce senatorii au votat ca incriminarea abuzului în serviciu să aibă loc doar dacă prejudiciul este egalat sau depășit pragul de 250.000 lei, scrie europafm.ro.

Europarlamentarul Dragoș Pâslaru spune că va merge, alături de colegii din REPER, în Piața Victoriei, în semn de protest față de decizia senatorilor de a incrimina abuzul în serviciu doar dacă prejudiciul este de cel puțin 250.000 lei.

„Dragnea, foștii tăi elevi te-au depășit. Ce n-ai reușit în 2017, au făcut acum moștenitorii tăi. PSD, PNL și UDMR au trecut AZI în Senat fosta OUG 13. Abuzul în serviciu este dezincriminat dacă prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adică 50.000 euro. Practic, dacă furi 49.999 euro, esti ok, nu esti cercetat penal. Ca idee, atât costă un apartament cu două camere în provincie sau o garsonieră în București”, a scris Dragoș Pâslaru pe Facebook.

Drept urmare, partidul REPER se strânge în Piața Victoriei pentru a protesta, mai scrie europarlamentarul Dragoș Pâslaru pe rețeaua de socializare:

„Diseară, colegii mei din REPER, dar și oamenii care cred în valorile democrației, se strâng în Piața Victoriei să protesteze împotriva acestei mojicii. Știți coregrafia din 2017, nu?”

Senatorii au votat miercuri introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Cu alte cuvinte, se va considera infracțiune dacă paguba creată va fi egală sau mai mare de acest prag.

Senatoarea USR, Elena Spătaru a atras atenția că modificarea aprobată la propunerea PSD-PNL-UDMR riscă să fie declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională și că Parlamentul aprobă ceea ce încerca să obțină fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, prin ordonanța 13, când pragul era de 200.000 de lei:

„Repetați și cu acest proiect ceea ce Dragnea voia să facă în trecut, puneți un prag la abuzul în serviciu aproape identic cu cel introdus la acea vreme. Nu explicați în mod concret cum ați ajuns la aceste soluții legislative, de ce guvernul nu le susține, în comisia juridică formați oral amendamente în ultima clipă fără a arăta textul concret ce urmează a fi votat.”

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

VIDEO Protestatari de mediu au aruncat cu supă pe un tablou al lui Van Gogh

Imaginile arată cum două persoane îmbrăcate în tricouri Just Stop Oil deschid conservele şi aruncă c...

Rihanna, sub acoperire la protestul împotriva violenței îndreptate către asiatici

A rămas mască atunci când a aflat cine este sub mască! Un bărbat care participa în New York la un...

Poliția Capitalei a dat 222 de amenzi la protestul anti-restricții de luni seară

188 de persoane care au manifestat violent aseara in Capitală, in zona Pietei Unirii,  au fost ident...