Preşedintele Botswanei a ameninţat că va trimite 20.000 de elefanţi în Germania

CoolNews, NEWS
share

Preşedintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a lansat o provocare fără precedent către Germania, ameninţând că va trimite nu mai puţin de 20.000 de elefanţi. Această mişcare neobişnuită vine ca un răspuns la criticile Berlinului faţă de politica de vânătoare a Botswanei şi exportul de trofee de elefanţi.

Într-un interviu acordat cotidianului german Bild, Masisi a subliniat că Botswana nu va accepta ca Germania să dicteze politica lor în ceea ce priveşte fauna sălbatică. „Germanii trebuie să trăiască cu animalele, deoarece încearcă să ne dicteze„, a declarat ferm preşedintele Botswanei. Într-un gest aparent ironic, Masisi a afirmat că Botswana doreşte să ofere acest „cadou” Germaniei, adăugând că nu va accepta un refuz.

Botswana găzduieşte cea mai mare populaţie de elefanţi din lume, în jur de 130.000 de exemplare. Cu toate acestea, coabitarea cu aceste mamifere gigantice este adesea dificilă, având în vedere atacurile asupra oamenilor, satelor şi culturilor. De aceea, Botswana consideră că vânătoarea selectivă este o modalitate de a regla numărul acestor animale şi de a gestiona interacţiunile cu comunităţile umane.

Criticile din partea Ministerului German al Mediului, care vizează trofeele de la vânătoarea de elefanţi, au atras furia preşedintelui Masisi. În timp ce Berlinul sugerează impunerea de limite mai stricte pentru importul acestor trofee, Botswana răspunde cu această ameninţare surprinzătoare.

În ciuda acestei declaraţii neobişnuite, Ministerul german al Mediului a menţionat că Botswana nu a contactat încă autorităţile de la Berlin în această privinţă. În timp ce această propunere poate fi privită drept o mişcare simbolică, ea subliniază tensiunile din ce în ce mai mari dintre ţările africane şi cele europene în ceea ce priveşte politica de conservare a faunei sălbatice.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Germania, a treia țară din UE care legalizează consumul de canabis. Vezi aici cantităţile şi locuril...

Germania a adoptat de luni consumul extrem de reglementat de canabis, devenind cea mai mare țară din...

Kanye West nu va mai candida pentru funcția de președinte al Statelor Unite, la alegerile din 2024

Vești mai puțin bune pentru fanii lui Kanye West, sau pentru cei care așteptau să-l vadă pe artist p...

[BREAKFAST] Scandal uriaș la un restaurant din Hamburg. Fostul cancelar al Germaniei a refuzat să pl...

A fost scandal uriaș la un restaurant din Hamburg după o comandă de 6000 euro care nu a fost plătită...