Confidenţialitate

VIDEO Protestatari de mediu au aruncat cu supă pe un tablou al lui Van Gogh

CoolNews, NEWS
share

Imaginile arată cum două persoane îmbrăcate în tricouri Just Stop Oil deschid conservele şi aruncă conţinutul pe capodoperă înainte de a-şi lipi mâinile de perete. Poliţia metropolitană a declarat că două persoane au fost arestate, scrie mediafax.ro

Galeria a declarat că tabloul era acoperit cu sticlă şi, prin urmare, nu a fost deteriorat. Sala a fost evacuată de vizitatori şi a fost chemată poliţia. Ofiţerii se află acum la faţa locului. Rama a suferit câteva daune minore, dar tabloul este nevătămat.

Poliţia metropolitană a declarat: “Ofiţerii au ajuns rapid la faţa locului la National Gallery în această dimineaţă, după ce doi protestatari Just Stop Oil au aruncat o substanţă peste un tablou şi apoi s-au lipit de un perete”

În înregistrările video ale incidentului de vineri se vede cum o protestatară strigă: “Ce valorează mai mult? Arta sau viaţa? Merită mai mult decât mâncarea? Merită mai mult decât justiţia? Sunteţi mai preocupaţi de protecţia unui tablou sau de protecţia planetei şi a oamenilor noştri?”.

De asemenea, ea a făcut referire la criza costului vieţii şi la “milioanele de familii înfrigurate şi înfometate” care “nu îşi permit nici măcar să încălzească o conservă de supă”.

Tabloul este una dintre cele şapte lucrări “Floarea-soarelui” create de Van Gogh în 1888 şi 89, dintre care cinci sunt expuse în galerii şi muzee din întreaga lume.

Acţiunea are loc la trei luni după ce membrii aceluiaşi grup au lipit hârtie pe un tablou al lui John Constable, din aceeaşi galerie.

Articole similare

Celebra pictură „Mona Lisa”, murdărită cu o bucată de tort de către un turist | VIDEO

În Franța, un bărbat a aruncat cu o prăjitură spre celebra pictură „Mona Lisa” de la Muzeul Luvru. O...

[BREAKFAST] Un tablou pictat de un porc a fost vândut la licitație pentru 20.000 de lire

Nici arta nu mai e ce a fost. După ce întreaga planetă a fost șocată acum câțiva ani de o operă de a...

Vrei o zi în Deltă? Mai rău faci mediului, spun autoritățile

O vizită pe fugă în Deltă face rău mediului și nici nu te ajută să descoperi prea mult din frumusețe...