Confidenţialitate

Profesoara de suedeză de la Universitatea București a fost concediată

NEWS
share

Un conferențiar universitar de la Universitatea București a fost concediat pentru că a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educației Naționale, ale Codului Muncii, ale Contractului individual de muncă și ale Regulamentului intern al instituției de învățământ superior, potrivit Mediafax.

Comisia de Disciplină a universităţii i-a audiat pe studenţi, dar şi pe conferenţiarul universitar acuzat că a avut un comportament inadecvat. Comisia a stabilit că „doamna conferenţiar universitar a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, ale Codului Muncii, precum şi ale Contractului individual de muncă, ale Regulamentului intern al Universităţii din Bucureşti şi ale Cartei Universităţii din Bucureşti”.

Ca urmare, conferenţiarul a fost concediat.

„Prin urmare, la propunerea Comisiei de analiză disciplinară şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie, rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. univ. Marian Preda, a decis concedierea disciplinară a doamnei Carmen Gabriela Vioreanu, încadrată în funcţia de conferenţiar universitar la Departamentul de Limbi şi Literaturi Germanice din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine. Decizia intră în vigoare începând cu data de 22.03.2021”, au anunţat reprezentanţii Universităţii Bucureşti.

Mai mulţi studenţi au făcut plângeri împotriva conferenţiarului care predă cursuri de suedeză. Studenţii au susţinut că angajatul universităţii le vorbeşte urât şi că le-a rupt mai multe învoiri medicale.

 

Articole similare

Universitățile se întrec în oferte pentru studenți. Unde se mai dă examen

Universitățile se întrec în oferte pentru studenți. Universitatea din București pune anul ăsta la...

Scandalul din interiorul Universității București continuă: "Această femeie s-a asigurat că viața noa...

Un scandal imens a izbucnit în interiorul Universității București. Studenții acuză șefa de catedră d...

Care sunt scenariile de începe a anului universitar la Universitatea din București

După anunțul de săptămâna trecută a lui Klaus Iohannis cu privire la deschiderea școlilor, anunț car...