Scandalul din interiorul Universității București continuă: „Această femeie s-a asigurat că viața noastră va fi un calvar”

NEWS
share

Un scandal imens a izbucnit în interiorul Universității București. Studenții acuză șefa de catedră de practici deloc pedagogice.

Aceștia spun că profesoara de suedeză îi teroriza, folosind un ton ridicat şi insulte repetate crează o atmosferă stresantă. Câțiva au spus chiar că au ajuns la spital cu stări de anxietate.

Totul a ieșit la iveală după ce pe reţelele de socializare au ajuns inregistrări de la cursul profesoarei:

Nu vă văd bine deloc…Nu vă văd licenţiate, fetelor! Pentru că sunteţi extrem de leneşe, dar extrem. Deci nu cred că aţi citit niciodată ce teorie… Doamne fereşte! Păi de-aia, oameni buni, noi ieşim la teste că suntem analfabeţi funcţionali…”, se arată în una din înregistrări.

Eram în permanentă jigniţi, făcuţi în toate felurile, “balcanici”, “bătuţi în cap”, “facem ţară de ruşine”, “copii de grădiniţa care n-au ce caută la facultate”, “cum e posibil că unul că ţine să între la această facultate, nu înţeleg”, “sub orice critică”, “analfabeţi” “toţi ţăranii ar putea înţelege suedeză dar în grupa asta mai greu” şi lista poate continuă. Era începutul semestrului 1. Toată lumea era dornică să răspundă, dar din nefericire nu mulţi aveau acest drept. Celor care greşeau când citeau sau nu citeau cu intonaţia potrivită le era interzis să mai ridice mâna pentru a răspunde deoarece “erau sub nivelul grupei”, relatează altă studentă.

Suntem foarte mulţi care urmăm un tratament, mai ales în sesiunea de examene, am avut nevoie de calmante”, adaugă un alt student

O comisie de Integritate analizează probele strânse şi va decide dacă şi cum va fi sancţionat cadrul didactic.

Cazul va ajunge în analiza Comisiei de Integritate Academică de la nivelul facultății și, în funcție de evoluția lucrurilor, ar putea intra în atenția Comisie de Etică a Universității. Suntem preocupați de situație, atât la nivelul facultății, cât și al rectoratului, și ne dorim să păstrăm un mediu de învățare în care respectul pentru demnitatea umană să rămână un principiu al activității noastre zilnice și al relațiilor dintre membrii comunității noastre, fie că este vorba de studenți, profesori sau colegi din administrația universității” – a transmis Universitatea București prin intermediul purtătorului său de cuvânt.

Articole similare

[BREAKFAST] O profesoară din Brazilia a fost demisă din cauza dansurilor „prea sexy” cu elevii la or...

Cibelly Ferreira, o profesoară de limba engleză la o școală din Brazilia, a fost demisă de conducere...

București: O profesoară ar fi fost înjunghiată de un elev în timpul orei de curs

O profesoară de la o școală din Sectorul 4 al Capitalei ar fi fost înjunghiată de un elev în timpul ...

Universitățile se întrec în oferte pentru studenți. Unde se mai dă examen

Universitățile se întrec în oferte pentru studenți. Universitatea din București pune anul ăsta la...