Primul zbor de-a lungul Transfăgărășanului, într-un costum fără motor de propulsie (GALERIE FOTO)

CoolNews, Viral
share

Momentul în care Transfăgărășanul s-a redeschis a fost marcat printr-un spectacol incredibil: un zbor uman la 220km/h, fără motor de propulsie. Sportivii Red Bull Skydive Team au fost cei care au venit cu ideea de a realiza primul zbor de-a lungul Transfăgărășanului, la o viteză de 220 km/h, într-un costum fără motor de propulsie! Cu peste 10 ani de experiență fiecare în parașutism, B.A.S.E. Jumping sau Wingsuit Flying, Max Manow, Marco Waltenspiel și Marco Fürst zboară împreună de peste șapte ani.

„Zborul acesta reprezintă un proiect special pentru noi, o realizare unică. E o onoare și un privilegiu să zburăm deasupra Transfăgărășanului”, a spus Max Manow, sportiv Red Bull Skydive Team.

După ce s-au lansat de pe linia crestei Vârfului Capra – Șaua Doamnei, ajungând de la 0 la 100km/h în numai 4 secunde, sportivii echipei Red Bull Skydive au sfidat limitele aerodinamicii, realizând trei tipuri de zbor fără propulsie mecanică.

Condițiile meteo foarte dificile de deasupra Munților Făgăraș au schimbat radical strategia inițială de zbor cu care cei 3 sportivi au aterizat în România. Din cauza zonei montane înalte și a instabilității meteorologice, planul a trebuit schimbat în aer, chiar înainte de lansarea din elicopter.

„A fost o provocare să poți integra un astfel de zbor într-un mediu montan”, a spus și Alina Sime, consilier de pregătire și siguranță a zborului, co-fondatorul companiei TNT Brothers.

Flexibilitatea și deciziile rapide ale întregului echipaj au contat enorm în reușita celor 6 zboruri programate.

„Când ai de-a face cu aceste condiții meteo care se schimbă de la minut la minut, trebuie să te adaptezi. În mod normal, din momentul în care decolăm de la sol și până ajungem înapoi pe pământ trec aproximativ 8 minute, însă acum a trebuit să găsim fereastra optimă pentru fiecare salt”, a explicat Marco Waltenspiel.

FOTO: © Red Bull Media House

Articole similare

Ce aduce nou „Air Schengen” pentru călători. Începe din noaptea de sâmbătă spre duminică

România se pregătește să intre oficial în spațiul Schengen, atât aerian cât și maritim, începând cu ...

Un bărbat s-a urcat în avion fără bilet, iar acum riscă să intre la închisoare

Un individ a fost reținut duminică după ce s-a urcat ilegal într-un zbor al Delta Air Lines, fără a ...

O femeie a născut la bordul unui avion deși nu știa că este gravidă

O femeie a născut la bordul unui avion și a dezvăluit că nu și-a dat seama că era însărcinată. Ta...