Transfăgărăşanul s-a redeschis

NEWS
share

Începând de luni după-amiază, Transfăgărăşanul s-a redeschis pentru toate categoriile de autovehicule. Traficul rutier pe distanţa cuprinsă între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800) se va desfăşura în intervalul orar 7:00 – 21:00.

Construit în 1974, Transfăgărășanul (DN7C) este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România. Începe în comuna Bascov, județul Argeș, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.

Drumarii atenționează că în ultima perioadă a fost semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile, așa că îi sfătuiesc pe cei care aleg să facă excursii pe Transfăgărăşan să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.

De la mijlocul lunii iunie este liber pentru mașini și pe Transalpina. Aici, circulația va rămâne deschisă până la data de 1 noiembrie, iar în funcție de condițiile meteo se poate restricționa sau prelungi termenul de închidere a circulației.

FOTO: Gints Gailis / Unsplash

Articole similare

O turistă din Israel a pierdut o borsetă cu mii de euro în timpul unei excursii pe Transfăgărășan...

Femeia, care a venit în țara noastră în urmă cu câteva zile, a decis să meargă într-o plimbare cu mo...

Primul zbor de-a lungul Transfăgărășanului, într-un costum fără motor de propulsie (GALERIE FOTO)...

Momentul în care Transfăgărășanul s-a redeschis a fost marcat printr-un spectacol incredibil: un zbo...

Transalpina a fost redeschisă

De azi este liber pentru mașini pe Transalpina! Transalpina a fost redeschisă circulaţiei rutiere, m...