Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess, pusă în carantină din cauza coronavirusului, au ajuns în ţară

NEWS
share

Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess  (pusă în carantină din cauza COVID-19) au ajuns în ţară, în această dimineață. Aeronava militară care i-a adus acasă a aterizat la Baza Aeriană 90 din Otopeni.

E vorba de 6 români care au cerut să fie evacuaţi după ce vasul de croazieră a intrat în carantină în Japonia pe fondul sutelor de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Testele făcute înainte ca aceştia să plece din Japonia au arătat că sunt bine şi nu au coronavirus. Ei vor rămâne totuşi în carantină 14 zile.

Secretarul de stat Raed Arafat spune că starea de sănătate a românilor este bună și NU prezintă semnele infectării cu virusul COVID-19.

Coronavirusul (COVID-19) a contaminat deja peste 75.500 de oameni în China și 1.150 în alte 26 de țări. Noul coronavirus a ucis peste 2.200 de oameni în China și alți 8 în restul lumii, potrivit OMS.

„Deși numărul total de cazuri din afara Chinei rămâne relativ redus, suntem preocupați de numărul de cazuri fără legătură epidemiologică clară, cum ar fi antecedentele de călătorie sau contactele cu un caz confirmat”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății ,într-o conferință de presă.

Virusul care pune în alertă lumea întreagă se numește  COVID-19. Denumirea s-ar traduce prin „boala declanşată de coronavirusul descoperit în 2019”.

Articole similare

Regizorul fenomenului La Casa de Papel pregătește un nou serial inspirat de pandemie

Alex Pina, creatorul serialului La Casa de Papel, și-a reînnoit contractul cu Netflix și lucrează de...

Sportivii care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing au primit prezervative, dar îmb...

Prezervativele vor fi disponibile pentru sportivi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing din 20...

Klaus Iohannis: „Toți elevii vor intra două săptămâni în vacanță”

De luni vor începe două săptămâni de vacanță pentru toți elevii, iar masca devine obligatorie peste ...