Prima parcare de „bun-simţ turistic” s-a deschis pe DN1 (AUDIO)

Energia aia bună
share

Pentru a rezolva situația sutelor de gunoaie aruncate în parcări și pe marginile drumurilor după fiecare week-end, autoritățile au deschis pe DN1 prima parcare de pe Traseul de Bun-Simț Turistic.
Parcarea este situată la limita judeţelor Prahova şi Braşov.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amenajarea, realizată în parteneriat cu Asociaţia Bun-Simţ şi Atitudine Civică, a constat în amplasarea unor coşuri de gunoi, care permit colectarea selectivă a deşeurilor, şi a două panouri de informare legate de comportamentul adecvat în ceea ce priveşte curăţenia pe drumurile publice.
„În acest fel, încercăm să reducem fenomenul deşeurilor abandonate ilegal pe marginea drumurilor. Cu toate că, în fiecare luni şi vineri, angajaţii noştri se ocupă exclusiv de curăţenia din zona parcărilor de pe drumurile naţionale, gunoaiele aruncate la întâmplare reapar foarte repede. Astfel, adunăm în fiecare lună aproximativ 90 de metri cubi de mizerie (aproximativ 7 basculante) numai de pe cele 500 de km de drumuri naţionale din judeţul Braşov. (…) Ne-am propus ca DN1, pe tronsonul Braşov – Sibiu, să devină Traseu de Bun-Simţ Turistic, fără gunoaie în parcări sau pe marginea drumului”, a precizat conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov Braşov.
La nivelul celor cinci judeţe din aria de competenţă, DRDP Braşov administrează peste 450 de parcări şi refugii, existând 95 de parcări ce pot fi „adoptate” de companii private, care pot finanţa integral sau în colaborare cu alte entităţi economice amenajarea acestora, aprecizat DRDP Braşov.

Foto/ captura Facebook DRDP Brasov

Articole similare

[BREAKFAST] Născut în parcarea spitalului, un bebeluş s-a ales cu un nume amuzant, pe lângă George...

Un bebeluş s-a grăbit să vină pe lume. N-a mai avut răbdare nici măcar ca mămica lui să ajungă la sp...

[BREAKFAST] Un clujean a vopsit trotuarul și și-a făcut singur o parcare ”fără plată”, fix sub indic...

Un clujean a vopsit trotuarul și și-a făcut singur o parcare ”fără plată”, fix sub indicator INTERZI...

Park in Cloud. Cum poate fi controlată bariera parcării din telefonul mobil

O firmă clujeană a făcut un modul pentru baierele parcărilor prin care se face trecerea către Open P...