Pierdută în Alba, o cățelușă a fost găsită la 250 de km distanță. Cei care au găsit-o au refuzat recompensa de 1000 de euro (AUDIO)

Energia aia bună
share

Arya a fost pierdută de stăpân în zona orașului Teiuș, după ce a sărit din remorca în care se afla, și a fost găsită lângă Pitești după o săptămână.
A străbătut peste 250 de kilometri în căutarea stăpânului, scrie Monitorul de Cluj.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Ea este Arya. Din păcate a sărit din remorca în care se afla dupa ce și-a deschis cușca cu intenția de a merge la stăpân la mașină, însă acesta plecase de pe loc fără să observe și a mers până în alt oraș. Nu se știe exact unde a sărit, însă se pare că ea a fost văzută în Teiuş (el mergând Cluj-Sibiu). Cu o săptămână înainte de pierderea ei a fost împușcată o altă femelă pierdută din aceeași rasă așă că am stat toți cu sufletul la gură sperând să nu aibă aceeași soartă. Solidaritatea de care au dat dovadă oamenii a fost de neimaginat. Nu m-am așteptat vreodată să văd atâția oameni ieșind la căutări în zone și în orașe unde se părea că ar fi fost observată, în special în Teiuș și Aiud. Au fost multe alarme false și confuzii și asta a pus lumea pe drumuri. Am pus o recompensă mare ca să o ajutăm să valoreze vie mai mult decât moartă și să afle lumea de ea. Nu știu dacă asta a ținut-o în viață sau doar determinarea și atenția ei, însă cert este că ne-a dat o lecție de supraviețuire, fix de ziua internațională a cățelului, când a cerut ajutorul unor băieți speciali, lângă Pitești! Nu întrebați cum a ajuns acolo, însă poza asta spune că era hotărâtă să ajungă acasă și a înțeles că doar cu ajutorul oamenilor o poate face. Se uita după mașini și era epuizată, lovită la picior, cu urme de la luptele cu alte animale”, a scris Mihai Popescu pe Facebook.

Cățelușa a ajuns în cele din urmă la stăpân, iar cei care au găsit-o au refuzat recompensa de 1.000 de euro.
„Acum ea este bine și este la casa ei. Tot drumul spre casă a dormit cu nasul lângă stăpân iar la despărțirea de băieții care au ajutat-o i-a pupat și le-a mulțumit. Recompensa de 1.000 de euro a fost refuzată categoric de către cei ce au găsit-o și nu au acceptat decât plata drumului de la Pitești la Sibiu unde s-au întâlnit cu Alex și câteva beri în cinstea ei. Avem oameni faini în țară! Pe mine m-au convins că pot crede în continuare în cei din jur. Video-ul este făcut atunci când au dat de ea. Ochii spun prin câte a trecut biata de ea pe Valea Oltului. A ținut direcția în care a văzut că a plecat mașina și a sperat să dea de ea”, își încheiei Marius Popescu povestea.

foto: Marius Popescu/Facebook

Articole similare

[BREAKFAST] Locatarii unui bloc au strâns semnături pentru a obliga o familie să renunţe la câine: „...

Situaţie absolut ireală în Alba Iulia. Locatarii unui bloc au strâns semnături pentru a obliga o fam...

[BREAKFAST] Un șofer din SUA a încercat să-și mute câinele pe scaunul șoferului ca să nu fie arestat...

Tentativa de „substituire” a șoferului a avut loc sâmbătă noapte în Springfield, statul american Col...

[BREAKFAST] Croazieră dedicată cățeilor. Animăluțele au fost îmbrăcate festiv și s-au distrat la bor...

A fost distracție la bordul unui vas de croazieră, unde pasagerii au fost zeci de iubitori de animal...