Paște 2024: Când începe vacanța elevilor și când se întorc la școală

CoolNews, NEWS
share

Se apropie vacanța de Paște pentru elevi. Potrivit programului anunțat de Ministerul Educației, aceștia vor avea liber în Săptămâna Patimilor și se vor întoarce la școală în a treia zi de Paște.

Conform calendarului oficial al Ministerului Educației, vacanța de Paște pentru elevi este programată între 27 aprilie și 7 mai. După această perioadă, elevii se vor întoarce la școală pentru ultimul modul al anului școlar 2023-2024.

Ultima pauză pentru elevi a fost în luna februarie, când s-a desfășurat vacanța de schi. Durata acesteia a fost de o săptămână, stabilită la nivelul fiecărui județ de către inspectoratele școlare.

Vacanța de Paște din acest an se va întinde pe o perioadă de 10 zile. După aceasta, elevii se vor reîntoarce la școală pentru modulul 5 (ultimul) al anului școlar, care va dura aproximativ o lună și jumătate, până pe 22 iunie, când va începe vacanța de vară pentru copii.

Începând cu anul școlar 2022-2023, structura anului școlar a fost organizată pe cinci module, înlocuind sistemul anterior cu semestre. Această modificare a fost implementată cu sprijinul fostului ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul actual al Educației, Ligia Deca, a confirmat că structura anului școlar va rămâne organizată pe module, așa cum a fost stabilit anterior. În perioada iunie-iulie, elevii din clasele a VIII-a și a XII/XIII-a vor susține examenele naționale.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Cum să-ți organizezi perfect o vacanță: Ghid pas cu pas

Planificarea unei vacanțe perfecte poate fi o sarcină copleșitoare, dar cu puțină organizare și aten...

Ți-au mai rămas ouă de la Paște? Vezi aici ce poți face cu ele

După sărbătoarea Paștelui, rămân deseori ouă vopsite și decorate care nu au fost consumate. Cu toate...

Mai puțini turiști pe litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște decât estimau hotelierii

Minivacanța de 1 mai și de Paște a adus în acest an pe litoral un număr mai mic de turiști decât au ...